10. august 2020
Syvårige Amanda Mygind Back fra Lillerød lavede en blyantholder af isblokken. Foto: Jan F. Stephan
gallery icon

Se billedserie

Syvårige Amanda Mygind Back fra Lillerød lavede en blyantholder af isblokken. Foto: Jan F. Stephan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotoserie: Flotte isskulpturer i regnvejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotoserie: Flotte isskulpturer i regnvejr
Opdateret 30. juli 2020 kl. 10:27
Allerød Nyt - 30. juli 2020 kl. 10:16
Af Peer Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et flot tårn, et imponerende hjerte og en blyantholder i is.

Det var nogle af de flotte isskulturer, som børn og deres forældre lavede, da Allerød Bibliotek og Byforum havde inviteret billedhugger Søren Cip Nielsen til at guide deltagerne gennem en lille time med kreativitet med isblokke.

Arrangementet foregik over fire gange om formiddagen den 28. og 29. juli, og til hver gang havde otte til 10 børn fra syv år og op tilmeldt sig.

Børn under 10 år skulle være sammen med en voksen, og hvis de voksne ønskede det, kunne de også få en isblok at hugge i.

"Jeg er fint tilfreds med, at der har været cirka 40 deltagere. Der kunne selvfølgelig godt have været nogle flere, men vejret har ikke været det bedste, og coronaen gør måske, at nogen holder sig væk. Inden de får lov til at udfolde sig, får børnene en introduktion, for man skal gøre det rigtigt for ikke at komme til skade. Derefter lader vi børnene styre det selv, måske ledsaget af deres forældre, for det er vigtigt, at børnene bruger "deres egen fantasi til at lave det de ønsker," fortalte Søren Cip Nielsen, da Allerød Nyt kiggede forbi.

Regn og sol

Trods et noget kedeligt sommervejr med blæst og tunge skyer, tog børnene straks handsker på, og bevæbnet med et stemmejern og en træhammer, kastede de sig ellers ud i at hugge fine skulpturer af de kvadratiske isblokke, som Søren Cip Nielsen havde skåret ud af en endnu større isblok med en motorsav.

De tunge skyer blev til en ordentlig regnbyge, men med hjælp fra forældrene fik Søren Cip Nielsen og hans makker hurtigt sat en pavillon op over bordene, så alle kunne udfolde kreativiteten i tørvejr.
Da alle var kommet i tørvejr, brød solen gennem skyerne, og regnen holdt op.

"Det er vældig sjovt, det her. Jeg vil gerne lave en blyantholder," sagde syvårige Amanda Mygind Back fra Lillerød, inden hun fortsatte arbejdet med stemmejern og træhammer.

"Jeg synes, at det er vældig morsom og spændende at lave isskulpturer. Jeg vil gerne lave et tårn," sagde 10-årige Alfred Malmgren, som også bor i Lillerød.

Så blev der ellers arbejdet koncentreret af alle børnene, og det var nogle flotte isskulpturer, de kunne tage med hjem på deres medbragte fade.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?