24. oktober 2020
Coronavirussen sender Allerød Kommune i rødt. Modelfoto
Coronavirussen sender Allerød Kommune i rødt. Modelfoto
Foto: Adobe Stock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere smittede: Allerød er gået i rødt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere smittede: Allerød er gået i rødt

Nye smittede sender Allerød Kommune i rød zone. Borgmester mener ikke, at situationen er kritisk, men beder folk passe på

Allerød Nyt - 18. september 2020 kl. 16:49
Af Jens Berg Thomsen

Fredag eftermiddag er har Allerød Kommune havnet i selskab med en række andre nordsjællandske kommuner. Syv nye smittede med coronavirus gør, at Allerød nu er rød zone. Med de nye smittede er incidenstallet for Allerød på 27,3 pr 100.000 borgere, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Coronavirussen tager yderligere fat i Allerød

"Syv nye smittede inden for de seneste syv dage er ikke en kritisk situation, men det er en klar erindring om, at covid-19 stadig er i blandt os. Derfor er det vigtigt, vi husker os selv og hinanden en ekstra gang på at vaske hænder, spritte af og holde afstand. Vi ved, at det pludselig kan gå stærkt, og heldigvis har vi været skånet i Allerød for kraftige lokale udbrud. Det skyldes i høj grad, at vi har været gode til at inddæmme og forebygge smitte på vores plejehjem, skoler og dagtilbud samt i lokalsamfundet. Det vil jeg gerne rose kommunens borgere og medarbejdere for, og samtidig opfordrer jeg alle borgere i Allerød til fortsat at udvise ansvar og følge myndighedernes ansvisninger i tilfælde at smitte," siger borgmester Karsten Längerich (V) i pressemeddelelsen.

Kommunen vil indskærpe over for samarbejdspartnere, foreninger, uddannelsessteder og mange andre over en bred kam at overholde Sundhedsstyrelsens fem ård som er at vaske hænder ofte eller bruge håndsprit, at hoste og/eller nyse i ærmet, at undgå håndtryk, kindkys og kram, at være opmærksom på rengøring hjemme og på arbejdspladser og at holde afstand og at bede andre om at tage hensyn.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?