22. september 2021
Så er cykelholdet fra Allerød Ungdomsskole klar til de 650 kilometer til Skagen og retur. Foto: Michael Braunstein
gallery icon

Se billedserie

Så er cykelholdet fra Allerød Ungdomsskole klar til de 650 kilometer til Skagen og retur. Foto: Michael Braunstein
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et 650 kilometer langt eventyr på cykel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et 650 kilometer langt eventyr på cykel

Cykelhold fra Allerød Ungdomsskole satte 2. august kursen mod Skagen - i en god sags tjeneste

Opdateret 03. juni 2020 kl. 11:47
Allerød Nyt - 02. august 2019 kl. 11:15
Af Michael Braunstein

cykeltur "Det bliver fedt - og hårdt."

Gustaf Reifling, 14 år, er i gang med de sidste forberedelser. Det er tidlig morgen, fredag 2. august, og sammen med 11 jævnaldrende og fire voksne skal han om lidt afsted på en 650 km. lang cykeltur.

På p-pladsen ved Kratbjergskolen Engholm samles deltagerne, og deres familier er mødt op for at sige "god tur". Der er kaffe, te og brød til alle.

"Vi har en uge til at komme til Skagen og retur. Jeg var lige stoppet med at gå til noget sport, og så lød det her sjovt, så jeg gik ind i det. Vi har trænet siden vinter, først mindre distancer og nu op afgang har vi kørt 100 km.," siger Gustaf Reifling og fortsætter:

"Den første dag skal vi køre 98 km., og undervejs skal vi bo i et shelter og i hytter. Når vi kommer til Skagen, bliver der ikke tid til at hvile sig: Vi begynder at køre tilbage næste dag. Det giver noget ekstra til det hele, at vi også samler penge ind."

Den indsamling, Gustaf Reifling henviser til, handler om Malthe, en hjerteopereret teenager fra Silkeborg. På turen vil cykelholdet nemlig forsøge at indsamle penge, så Malthe kan realisere sin store drøm: At vandre rundt om Mont Blanc.

Malthe har siden sin hjerteoperation trænet sig op til Mont Blanc-eventyret i ni måneder, og han er netop i disse dage i gang med at realisere sin drøm.

Indsamlingen er kommet i stand på initiativ af Ulla Holtze fra Allerød Ungdomsskole og via velgørenhedsorganisationen Make-A-Wish Danmark.

"Idéen om at unge mennesker hjælper et andet ungt menneske, som har befundet sig i en meget anderledes situation end deres egen, gør bare noget rigtig godt på så mange forskellige planer. Det er direkte medvirkende til at sætte livet og hverdagen i et helt andet perspektiv," siger Ulla Holtze.

Inden afgang sagde Esben Buchwald, formand for Allerød Ungdomsskoles bestyrelse, at det var fantastisk at sende et cykelhold fra ungdomsskolen til Skagen.

"Allerød Ungdomsskole er et sted, hvor der fostres mange gode idéer, så det er ikke så overraskende, at det her projekt bliver til noget. De unge har grebet idéen, ikke mindst den del, der handler om at støtte Malthe, og det skal I have en stor tak for," sagde Esben Buchwald.

Også Make-A-Wish Danmark var på pletten og roste de unge cykelryttere for på én gang at hjælpe et andet ungt menneske - og så begive sig ud på et særligt eventyr, der vil give deltagerne oplevelser for livet.

Synes du, at kommunen er der for dig?