5. august 2020
På en fjerdeplads i Nordsjælland og på niendepladsen i Danmark kommer Allerød Kommune - her er den gennemsnitlige boliggæld godt 1,9 millioner kroner.
På en fjerdeplads i Nordsjælland og på niendepladsen i Danmark kommer Allerød Kommune - her er den gennemsnitlige boliggæld godt 1,9 millioner kroner.
Foto: Nagy-Bagoly Arpad
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere i Allerød har høje boliglån

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere i Allerød har høje boliglån

Ny tal viser, at Allerød-borgerne har realkreditlån, der ligger langt over landsgennemsnittet. Kommunen ender på en niendeplads i Danmark

Allerød Nyt - 14. februar 2020 kl. 08:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når det gælder realkreditlån, er der stor forskel på, hvor stort lånet er i forhold til landsdel og kommunerne imellem. I Nordsjælland er det gennemsnitlige realkreditlån på næsten 1.800.000 kroner, men der er store spring imellem, da kommunerne placerer sig lige fra nummer to til nr. 56 på listen for hele landet.

Til sammenligning skylder den gennemsnitlige boligejer i Danmark 1.425.000 kroner i sin ejerbolig. Det skriver Danske Bank i en pressemeddelelse.

Rudersal topper listen i Nordsjælland, hvor den gennemsnitlige boliggæld er på 2,8 millioner kroner, skarpt forfulgt af Hørsholm. På tredjepladsen i Nordsjælland og ottendepladsen i hele landet ligger Furesø, hvor borgerne har en gæld på knap 2,1 millioner kroner i gennemsnit.

Lige efter på en fjerdeplads i Nordsjælland og på niendepladsen i Danmark kommer Allerød Kommune med godt 1,9 millioner kroner. Dernæst følger Fredensborg, Helsingør, Hillerød og Egedal på et niveau mellem ca. 1,8 og 1,6 mio. kroner, mens Gribskov og Frederikssund er tæt på 1,2-1,3 mio. kroner. I Halsnæs skylder boligejerne derimod tæt på 1 mio. kroner i gennemsnit.

Det er Realkredit Danmark, der i en ny opgørelse giver boligejerne et indblik i, hvor stort deres realkreditlån er sammenlignet med andre danske boligejere.

"Som altid er der store forskelle på tværs af landet, når vi dykker ned i opgørelsen. Nederst på listen finder vi for eksempel Lolland Kommune med den laveste gennemsnitlige realkreditgæld på 536.000 kroner i boligen. Og i toppen med den højeste gennemsnitlige realkreditbelåning ligger Gentofte Kommune med 3.340.000 kroner," siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark.
lmv

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?