10. april 2020
Her på Garderkasernen i Høvelte er en befalingsmand testet positiv med coronavirus, oplyser Den Kongelige Livgarde. Arkivfoto
Her på Garderkasernen i Høvelte er en befalingsmand testet positiv med coronavirus, oplyser Den Kongelige Livgarde. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Befalingsmand ved Garderkasernen i Høvelte testet positiv med coronavirus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Befalingsmand ved Garderkasernen i Høvelte testet positiv med coronavirus

Ingen værnepligtige hos Livgarden i Høvelte er testet positive

Allerød Nyt - 26. marts 2020 kl. 14:00
Af Michael Braunstein
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En befalingsmand ved Garderkasernen i Høvelte er testet positiv med coronavirus, mens ingen værnepligtige på kasernen er testet positive. Derimod er en værnepligtig testet positiv på Livgardens Kaserne i København.

Det oplyser Den Kongelige Livgarde på Facebook, hvor man om den smittede befalingsmand kan læse, at han er sendt hjem og først skal møde på arbejde igen, når han har været symptomfri i to døgn. 'Hans kolleger opfordres til at udvise skærpet opmærksomhed i forhold til udvikling af symptomer,' hedder det i opslaget.

Generallæge Sten Hulgård, chef for Forsvarets Sanitetskommando, udtaler:

"Efter at regeringen søndag åbnede for, at flere danskere skulle testes for coronavirus, blev det mandag besluttet at teste syge ved Livgarden. Det var en god beslutning, for nu ved vi, at der er to tilfælde af smitte med coronavirus, så vi kan iværksætte de nødvendige foranstaltninger for at forebygge yderligere spredning."

arrow Læs også: Første Allerød-borger med coronavirus er indlagt
37 syge værnepligtige testet

12. marts besluttede Den Kongelige Livgarde at holde de næsten 700 værnepligtige tilbage på de to kaserner, Garderkasernen i Høvelte og Livgardens Kaserne i København. Beslutningen havde ifølge Livgarden det formål at mindske smitterisikoen, så soldaterne kunne fortsætte med at løse deres operative opgaver, herunder for Høveltes vedkommende blive færdiguddannet og derefter rotere ind til Vagtkompagniet.

Mandag blev i alt 37 syge værnepligtige ved Livgarden fra Garderkasernen i Høvelte og fra Livgardens Kaserne i Gothersgade i København testet for coronavirus efter at have udvist symptomer på influenza. Det skete på Nordsjællands Hospital i Hillerød. Ingen udviste alvorlige sygdomstegn forud for testen, men flere havde symptomer på forkølelse og almindelig influenza, oplyser Livgarden.

Livgarden slår fast, at de syge værnepligtige fra Garderkasernen, der er testet negative, bliver på kasernen i Høvelte, indtil de er raske, hvorefter de genoptager tjenesten som normalt.