18. september 2020
Allerød Gymnasiums skitur 2020 var endnu engang en stor oplevelse for deltagerne. Selv ikke en funktionsfejl på liften, der betød at eleverne storsvedende måtte tage turen fra bunden af alpinløjperne til toppen af fjeldet med langrendsskiene på nakken, kunne ødelægge humøret.
Allerød Gymnasiums skitur 2020 var endnu engang en stor oplevelse for deltagerne. Selv ikke en funktionsfejl på liften, der betød at eleverne storsvedende måtte tage turen fra bunden af alpinløjperne til toppen af fjeldet med langrendsskiene på nakken, kunne ødelægge humøret.
Foto: Allerød Gymnasium
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Allerød Gymnasium i de norske fjelde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allerød Gymnasium i de norske fjelde

Fantastisk uge for 84 elever og fem lærere

Allerød Nyt - 22. januar 2020 kl. 09:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I midten af januar tog 84 elever og fem lærere fra Allerød Gymnasium turen til Lillehammer og de norske fjelde. Hafjell Skiresort ved Lillehammer lagde skibakker og fjeld til, hvad der ifølge gymnasiet blev en fantastisk uge i skisportens tegn, med masser af sne, sol og temperaturer fra -1 til -7 grader.

Tilbuddet om en uge på ski med både langrend, alpine udfoldelser og snowboard omfattede alle elever med idræt på B-niveau.

I den planlagte daglige undervisning blev eleverne instrueret i forskellige teknikker under kyndig vejledning fra de medrejsende lærere og eksterne undervisere fra Københavns Universitet. Undervejs blev elevernes skiløb analyseret, hvilket gav dem fokuspunkter til den efterfølgende undervisning og gjorde dem til bedre skiløbere, beretter Allerød Gymnasium.

'Selvom undervisningen på turen var i fokus, blev der dog også tid til, at eleverne frit kunne boltre sig med masser af fart på bakkerne og hop i fun-parkerne,' skriver gymnasiet i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: For fjerde år i træk: 'Hold Hjernen Frisk'
Gode dage i sneen

Da elevernes forudsætninger for at stå på ski var meget forskellige, gav det en udfordring af både teknisk og fysisk karakter, når de startede de første tre dage på langrend.

"Selvom alpint og snowboard fyldte meget hos eleverne inden turen, viste det sig igen i år, at eleverne tog virkeligt positivt imod 'langrends-udfordringen' og havde tre virkeligt gode dage i sporet. De kom glade og trætte hjem til lejlighederne efter 12-23 km. i den fantastiske norske natur," siger en af de 10 undervisere, Rasmus Thomsen, og understreger, at mange rykkede sig rigtig meget.

De resterende tre dage blev der skruet op for tempoet med enten snowboard eller ski på fødderne. Her gav aktivitetsniveauet udfordringer både for øvede og begyndere.

'Ud over det undervisningsmæssige øjemed fyldte det sociale samvær på kryds og tværs af klasser heldigvis også meget på turen. Aftentimerne i hytterne blev typisk brugt på at pleje de ømme stænger med hygge, spil, madlavning og film - og på at dele dagens mange strabadser og sjove oplevelser med hinanden,' hedder det i pressemeddelelsen.

arrow Gymnasieelever rappede sig gennem fremmedsprog
17. januar 2020 kl. 05:30 Opdateret: kl. 14:37
arrow Stor interesse: Mange vil gå til esport i Allerød
15. januar 2020 kl. 10:30 Opdateret: kl. 09:23
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?