23. januar 2021
Der var kø udenfor, da Allerød Genbrugsplads genåbnede for private tirsdag morgen kl. 7.00. Men her kl. 8.00 var der ikke mange på pladsen.
gallery icon

Se billedserie

Der var kø udenfor, da Allerød Genbrugsplads genåbnede for private tirsdag morgen kl. 7.00. Men her kl. 8.00 var der ikke mange på pladsen.
Foto: Michael Braunstein
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Allerød Genbrugsplads genåbnede for private - med kø og ændrede forhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allerød Genbrugsplads genåbnede for private - med kø og ændrede forhold

Der lukkes kun 15 biler ind af gangen

Allerød Nyt - 31. marts 2020 kl. 09:26
Af Michael Braunstein

Tirsdag morgen 31. marts genåbnede Allerød Genbrugsplads på Nordkranvej for private, og der var kø ved åbningen klokken 7.00. Bilisterne blev derfor lukket ind, så der kun var 15 biler på pladsen samtidig.

Klokken 8.00 var der roligt og kun få besøgende på genbrugspladsen.

Kommunernes Landsforening har ændret deres anbefaling vedrørende landets genbrugspladser efter en ny vurdering fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det er derfor, genbrugspladsen i Allerød er åbnet igen, men forholdene er ikke helt, som de plejer at være: Der er blandt andet en stram adgangsregulering, øget hygiejne og skiltning om afstand.

"Det glæder mig, at genbrugspladserne nu igen åbnes for alle – det har været en udfordring for mange, at vi ikke har kunne komme af med vores haveaffald og andet til genbrugspladsen," siger formand for teknik-, erhvervs-, plan- og miljøudvalget, Miki Dam Larsen, og fortsætter:

"Vi skal dog stadig tage vores forholdsregler og passe på hinanden. I praksis betyder det eksempelvis, at der ikke lukkes så mange ind af gangen. Derfor må vi forvente kø og ventetid til genbrugspladsen."

arrow Læs også: Borgmester: Allerød er et ufatteligt stærkt lokalsamfund
"Kom kun hvis det er uopsætteligt"

Norfors driver Allerød Genbrugsplads og anbefaler, at man kun kører på genbrugspladsen, hvis der er et uopsætteligt behov. Jo færre mennesker på genbrugspladsen, desto mindre er risikoen for smittespredning, anføres det.

"Vi glæder os over, at Norfors igen må tage imod borgerne og deres affald - vi har godt bemærket, at vi har været savnet. Vi vil dog gerne gøre opmærksom på, at der må forventes et stort pres på genbrugspladserne i de første dage - med risiko for lange bilkøer. Vi opfordrer til at vente så lang tid som muligt med at køre på genbrugspladsen, og - når man er der - bruge så lidt tid på pladsen som muligt, så andre kan komme til. Det er stadigvæk vigtigt, at ALLE besøgende på genbrugspladserne husker at passe godt på hinanden og vores medarbejdere," siger Peter Storm, Norfors.

Genbrugspladsen følger de normale åbningstider. Dog vil der være en række forhold som ikke er normale. Spildopmagernes genbrugsbutik er stadig lukket – også for indlevering på genbrugspladsen – og kommunens egen afhentning af storskrald rundt omkring i kommunen er også stadig lukket ned.

Her er sikkerhedsforanstaltningerne

Sådan er sikkerhedsforanstaltningerne på Allerød Genbrugsplads lige nu:

Personalet holder større afstand. Der lukkes kun 15 biler ind af gangen. Norfors opfordrer besøgende om kun at køre på genbrugspladsen, hvis der er et uopsætteligt behov – ellers vent med at besøge genbruspladsen, såfremt det er muligt. Kom gerne alene og medbring gerne sprit og handsker. Der udleveres ikke kompost eller kompostorme.

Man kan læse alle retningslinierne på skiltene ved genbrugspladsen.

'Husk at jo færre mennesker på genbrugspladsen, desto mindre er risikoen for smittespredning,' lyder det fra Norfors og kommunen.

Læs mere: Norfors' hjemmeside www.norfors.dk

arrow "Efter frokost var de venner på kryds og tværs"
31. marts 2020 kl. 15:30 Opdateret: kl. 11:19
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?