4. december 2020
"Hvis vi havde en større foyer og et bedre caféområde, ville vi kunne holde caféen åben på en helt anden måde," siger Anette Lyksted fra Allerød Bios Venner. Temafoto
"Hvis vi havde en større foyer og et bedre caféområde, ville vi kunne holde caféen åben på en helt anden måde," siger Anette Lyksted fra Allerød Bios Venner. Temafoto
Foto: Mads Fabricius
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Allerød Bio: Ja tak til at flytte til ny bygning på Kulturtorvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allerød Bio: Ja tak til at flytte til ny bygning på Kulturtorvet

"Tænk på hvor mange brugere Allerød Bibliotek, Mungo Park og Allerød Bio tilsammen kan tiltrække, hvis de tre kulturinstitutioner placeres i samme fysiske rammer eller meget tæt på hinanden," siger bio-formand Lene Krogh

Allerød Nyt - 18. maj 2020 kl. 11:15
Af Michael Braunstein

Kulturtorvet mellem Allerød Bibliotek, Mungo Park og Allerød Bio skal nu udformes endeligt, og i Allerød Bios Venner håber man at blive hørt, for biovennerne har en række ønsker til fremtiden. Foreningen siger ja tak til en placering på Kulturtorvet i en nybygget bygning, der kan opfylde nogle af minimumskravene til en moderne biograf, herunder et handicaptoilet. Og på ønskelisten står også en større foyer og et bedre caféområde - for slet ikke at tale om to biografsale.

arrow Læs også: Fra 18. maj kan du igen komme på biblioteket

"I Allerød Bio ser vi store muligheder i et kommende Kulturtorv. Tænk på hvor mange brugere Allerød Bibliotek, Mungo Park og Allerød Bio tilsammen kan tiltrække, hvis de tre kulturinstitutioner placeres i samme fysiske rammer eller meget tæt på hinanden. Alene Allerød Bio kan bidrage med omkring 17.000 gæster på årsplan. Vores samarbejde med biblioteket og teateret vil kunne forstærkes yderligere og udbygges," siger formanden for Foreningen Allerød Bios Venner, Lene Krogh, og fortsætter:

"Kulturtorvet ser vi som et kommende mødested for kommunens borgere på vej til eller fra et af kulturstederne. Et sted, hvor familier og venner mødes for at reflektere over oplevelserne fra et af stederne. Et sted, hvor oplevelser udveksles med andre, der kommer på Kulturtorvet. Et sted, hvor inspiration kan indsamles og drøftes med ligestillede. Et sted, hvor Allerød-borgere blot mødes for hyggens og samværets skyld."

"Og bygger man en bygning med et lækkert caféområde, der er så fleksibelt, at vi kan drive biograf i weekenden og om aftenen, så kan lokalerne i dagtimerne på hverdage bruges til andre formål, f.eks. til seniorklub, undervisning, foredrag, børnelegeklub med videre, og bygningen være til glæde og gavn for hele byen," siger Lene Krogh.

Trange pladsforhold

Der har været biograf på Frederiksborgvej i næsten 100 år. Det historiske kan man læse mere om i den artikelserie, der netop nu kører i Allerød Nyt.

Den frivillige forening Allerød Bios Venners overtog biografen i 2004, og i en pressemeddelelse konstaterer foreningen, at bygningen og særligt foyeren ikke lever op til nutidens ønsker og krav.

"Nutidens biografgænger ønsker mere en blot en film, og biografens problem er, at foyeren er så lille, så der er ikke plads til alle gæster før en forestilling. Populært sagt håber vi på godt vejr, så gæsterne også kan vente udenfor inden filmens begyndelse," siger Helge Birkbo, der er kasserer og bestyrelsesmedlem siden foreningens oprettelse i 2004. Han fortsætter:

"Ved vores operaforestillinger - som vi igennem de senere år haft stor opbakning til - har vi virkeligt et pladsproblem. Operaforestillinger er lange, og der er således indlagt pauser undervejs. Vi har set os nødsaget til at reducere antallet af billetter med 30 pct., simpelthen for ikke at få klemt vores publikum i foyeren i pauserne. Det er jo en kedelig sag - vi drukner lidt i vores egen succes."

Også ved afholdelse af events har der været problemer med pladsen.

"Vi er virkelig udfordret på pladsen i vores foyer, akustikken og på toiletforholdene, når vi holder events. Biografens toiletfaciliteter er ikke tidssvarende for handicappede. Adgangsforholdene er besværlige, hvis man anvender kørestol," siger Anette Lyksted, medlem af markedsføringsudvalget og bestyrelsen i Allerød Bios Venner. Hun tilføjer:

"Hvis vi havde en større foyer og et bedre caféområde, ville vi kunne holde caféen åben på en helt anden måde. Vi har drømme om at lave 'SøndagsBrunch & film' i vinterhalvåret, events med lidt spiseligt før forestillingen, vin- eller ølsmagning før en film eller en udvidelse af vores fødselsdagskoncept for børn. Vi har masser af idéer."

Arbejdsforhold og sikkerhed

Selve biografsalen er blevet renoveret og ombygget flere gange i biografens levetid. Det har dog ikke ændret noget ved, at det trods alt er en ældre bygning, påpeger biovennerne i pressemeddelelsen.

'Ved ændringer af tekniske installationer giver det store udfordringer, da ændringerne sker på noget, der måske ikke er optimalt. På det seneste har biografen kæmpet med indeklimaet, hvor det har været vanskeligt at styre temperaturen både i salen og i foyeren, til stor gene for både gæster og de aktive. Vi har over 130 frivillige, og vi vil også gerne passe på dem. Derudover har f.eks. operatørerne vanskelige adgangsforhold, når de skal passe deres arbejde i operatørrummet. De skal kravle op ad en stige til operatørrummet og det er ikke ligefrem den løsning, man i dag ville vælge i en moderne biograf,' hedder det.

Hvis biografen kunne ønske

Skulle Allerød Bios Venner skrive mere på deres ønskeseddel udover en placering på Kulturtorvet, skulle det være muligheden for at få to biografsale.

'Der er mange fordele ved at have en biograf med to sale. Premierefilm skal typisk vises 11 dage i træk. Det er normalt for mange dage med samme film, hvis man kun har én sal. Har man derimod to sale, er der også plads til en alternativ film i sal to, til dem der ikke vil se premierefilmen, eller som har set den, og gerne vil se en anden,' skriver biovennerne og fortsætter:

'Med to sale kan vi fordoble vores repertoire. På den måde er der både plads til blockbusters i den store sal og mere smalle film i en mindre sal. Biografen bliver dermed meget mere fleksibel med hensyn til populariteten på en film.'

'Et andet område, vi ikke har plejet så flittigt, er film for ungdommen. Vores kernepublikum til aftenforestillinger er det modne publikum. Vi har derfor prioriteret film til dem. Med to sale kan vi både vise film for ungdommen og det mere voksne publikum, uden at svigte nogen af grupperne. Hvis vi kunne lokke ungdommen til at være med til at udvikle vores koncept, vil det jo være helt fantastisk.'

arrow Serie om Allerød Bio: Den første film var med Jack Nicholson
16. maj 2020 kl. 05:30 Opdateret: kl. 14:28
arrow Tre scenarier for genåbning på skoleområdet
15. maj 2020 kl. 18:03 Opdateret: kl. 18:03
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?