23. september 2020
Jesper Hammer (tv.) og John Jensen kom ved sidste valg i byrådet for Det Nye Allerød uden at være i valgforbund. I år allierer listen sig med t andere lokallister.
Jesper Hammer (tv.) og John Jensen kom ved sidste valg i byrådet for Det Nye Allerød uden at være i valgforbund. I år allierer listen sig med t andere lokallister.
Foto: Simon Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre lokale lister går i valgforbund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre lokale lister går i valgforbund
Opdateret 04. december 2013 kl. 14:47
Allerød KV17 - 23. september 2013 kl. 19:11
Af Anne Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokale stemmer skal blive på lokale hænder. Det er filosofien bag valgforbundet, der er indgået imellem de tre lokale lister ved det kommende kommunalvalg, Det Nye Allerød, Blovstrødlisten og Familielisten.

- Det er jo egentlig meget simpelt. Vi varetager alle nærlokale interesser og er ikke bundet landspolitisk op. Så tanken om at samle lokalisterne og sikre, at det er lokale interesser, der bliver arbejdet for, var for os det eneste rigtige. Vi vil gerne have, at stemmerne går til den nærlokale dimension, og vi ønsker selvfølgelig at undgå stemmespild, siger Eric Lerdrup Bourgois fra Familielisten til Frederiksborg Amts Avis.

For Det Nye Allerød er det helt nyt at være en del af et valgforbund. Da listen ved det sidste kommunalvalg stillede op for første gang, skete det uden at være en del af et forbund.

- Sidste gang var vi alene ud fra den betragtning at vi ville gøre op med det at lave aftaler og underhåndsaftaler. Vi ville gerne vise, at man kunne komme i Byrådet uden den slags. Siden da er vi måske også blevet lidt klogere, set i den forstand at sidste gang blev vi tilbudt et valgforbund, som faktisk ville have givet os et mandat mere, siger Jesper Hammer, der er DNAs spidskandidat.

Blovstrød Listen har ved de seneste tre valg været i valgforbund med Radikale, hvilket de to på skift har nydt godt af. Men i år satser Blovstrød Listen på lokale stemmer, og Radikale må klare sig alene.

- Jeg syntes, det var meget naturligt, at lokallisterne lavede et valgforbund. Det Nye Allerød spørger jo ind til mange ting, hvilket de altid får på hattepullen for. Og vi spørger jo også ind til ting, så jeg synes ikke, vi er så langt fra hinanden, siger Blovstrød Listens byrådsmedlem, Erling Pedersen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?