18. maj 2021
Else-Marie Madsen, spidskandidat og lokalformand hos Dansk Folkeparti, Allerød, mener ikke man skal kunne tage sit mandat med over til et andet parti, hvis man er valgt ind i byrådet.
Else-Marie Madsen, spidskandidat og lokalformand hos Dansk Folkeparti, Allerød, mener ikke man skal kunne tage sit mandat med over til et andet parti, hvis man er valgt ind i byrådet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dansk Folkeparti vil bremse partihoppere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti vil bremse partihoppere
Allerød KV17 - 04. november 2017 kl. 04:00
Af Tore G. C. Rich

Samtlige kandidater hos DF i Allerød underskriver en erklæring, hvori de lover at overlade deres byrådsplads til suppleanten, hvis de skifter parti. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Dansk Folkeparti i Allerød oplevede i denne valgperiode, at partiets eneste byrådsmedlem skiftede til De Konservative. For at undgå at det samme sker igen, har partiets fire kandidater givet tilsagn om mandag at underskrive en erklæring, hvori de lover at træde ud af byrådet og overlade pladsen til deres suppleant, hvis de som byrådsmedlem skifter parti. Det oplyser partiets spidskandidat og lokalformand, Else-Marie Madsen.

- Det står en frit for, at man vil skifte parti, men man skal ikke tage sit mandat med over til et andet parti, siger hun.

Hun er klar over, at aftalen ikke gælder juridisk, hvilket Kurt Klaudi Klausen, professor ved Institut for Statskundskab hos Syddansk Universitet, bekræfter.

- Man forsøger at binde en person til et parti. Det har ikke lovmæssig hjemmel, siger han og kalder aftalen »meget usædvanlig«:

- Det ligger i grundloven, at når man er valgt ind, skal man stemme i overensstemmelse med egne synspunkter. Man er ikke bundet af en anden overbevisning.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?