23. september 2020
Miki Dam Larsen er gruppeformand for socialdemokraterne i byrådet, viceborgmester og formand før Børn- og ungeudvalget. Ved valget den 21. november er han den alternative borgmesterkandidat.Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Miki Dam Larsen er gruppeformand for socialdemokraterne i byrådet, viceborgmester og formand før Børn- og ungeudvalget. Ved valget den 21. november er han den alternative borgmesterkandidat.Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmesterkandidat er træt af politisk gadeteater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmesterkandidat er træt af politisk gadeteater
Opdateret 09. november 2017 kl. 14:09
Allerød KV17 - 09. november 2017 kl. 05:46
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frederiksborg Amts Avis har interviewet de tre borgmesterkandidater i Allerød. Andet portræt er af Socialdemokratiets Miki Dam Larsen, den alternative kandidat.

Når kompleksitet og politik bliver blandet sammen i Allerød, er der god grobund for politisk gadeteater, mener Miki Dam Larsen, der savner viljen til at sige tingene, som de er.

- En del af min kritik af det, der foregår i Allerød, går på, at der er for mange byrådspolitikere, der spekulerer i at lave en spektakulær og underholdende forestilling lige nu. Mens der er ganske få, der tør sige det, som det er. Politikerne må foretage hårde prioriteringer, der som regel rammer nogen. Vi må betale for det, hvis vi vil have den gode service. Vi kan ikke både have lav skat, høj service og masser af nye anlæg, siger han.

Som socialdemokrat ligger kernevelfærden ham på sinde, men han tager udgangspunkt i virkeligheden og mulighederne, og derfor beskriver han også sig selv som en fleksibel socialdemokrat, der ikke kun ser én mulig vej at gå.

- Derfor kan jeg godt leve med, at vi kører med en lav skat i Allerød. Men så må vi også prioritere skarpt og ikke samtidig køre med de dyreste anlæg. Vi ligger suverænt i top med penge på idræt per indbygger, men i bund på ældreområdet og skoleområdet. Så på de kerneområder, der får hverdagen til at hænge sammen for borgerne, ligger vi uambitiøst i bunden. Det giver en langsom udhuling af kvaliteten, siger Miki Dam Larsen.

Siden valget i 2013 har han været formand for Børn- og Skoleudvalget, som også er det område, han brænder for. Og især skolerne har været meget debatteret de sidste fire år, hvor strukturen for skolerne i bymidten er blevet ændret. I stedet for at lukke den ene af de fire skoler, faldt valget på den såkaldte 2:2-model.

Lige siden beslutningen blev truffet, er enkelte byrådsmedlemmer blevet ved med at tale om, at man er nødt til at lukke en skole i bymidten. Og da der mandag aften var vælgermøde netop med fokus på skoleområdet, blev der da også pustet godt med nyt liv i den debat. Men selvom Miki Dam Larsen faktisk var tilhænger af at lukke en skole, mener han ikke, at det igen skal til at være en del af den politiske dagsorden.

- Børn, forældre og medarbejdere har ikke gavn af, at vi bliver ved med at skabe usikkerhed år efter år. Nu skal vi vise medarbejdere og ledere - dem der er tættest på - at vi har tillid til, at de er de bedste til at udvikle kvaliteten på skolerne. Der skal ikke 117 nye politiske ideer på bordet. Der skal ro på nu, siger han.

Har debatten om sexisme taget overhånd?