27. januar 2021
Vinie Hansen er stadig formand i både organisationen og selskabet ? for Bo-Vests vedkommende, som den første og eneste formand indtil videre.  Arkivfoto
Vinie Hansen er stadig formand i både organisationen og selskabet ? for Bo-Vests vedkommende, som den første og eneste formand indtil videre. Arkivfoto
Foto: Stefan Kai Nielsen/Ekko
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vinie Hansen 70 år: Formanden er endnu ikke blevet forpustet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinie Hansen 70 år: Formanden er endnu ikke blevet forpustet

Vinie Hansen har fejret 70 års fødselsdag, og i den anledning har Albertslund Posten modtaget dette fra Bo-Vest

Albertslund Posten - 27. november 2020 kl. 05:06

Hun er formand for Bo-Vest, Vridsløselille Andelsboligforening og boligafdelingen Hyldespjældet. Hun er sågar næstformand i BL. I den almene boligsektor såvel som i Albertslund, ved mange hvem Vinie Hansen er. Og den 25. november kunne hun fejre sin 70 års fødselsdag, hvoraf en stor del af hendes tid siden 1980'erne er gået med beboerdemokratiet i først VA, siden også Bo-Vest.

"Dengang VA blev stiftet var drømmen at bygge boliger af god kvalitet til familier og til en husleje, som helt almindelige arbejdere kunne betale. Den drøm er gået i opfyldelse, men det er vigtigt, at vi holder fast i den i fremtiden," sagde Vinie Hansen til jubilæumsmiddagen, da VA fyldte 70 år i 2017.

Kvindekamp og helhedsplaner

Fra kampen om kvinder i bestyrelsen, over dannelsen af Bo-Vest, til kæmpestore helhedsplaner og renoveringer. De store sager har der været - og er - masser af i Vinie Hansens tid i beboerdemokratiet. Men selvom der er nok at passe med bestyrelsesposter i beboerdemokratiet, finder Vinie Hansen også tid til at involvere sig i det nære i afdelingen Hyldespjældet, hvor frivillige aktiviteter og udvalg spiller en stor rolle.

"Overordnet kan man sige, at vi der bor alment, ejer vores boliger i fællesskab. Det indebærer, at vi skal mødes for at træffe beslutninger om, hvordan vi sammen får et godt liv og sammen skaber et sted, som er mere end bare et sted at bo. Ved at mødes opstår der gode naboskaber, netværk og venskaber, som er væsentlige elementer i et godt liv," sagde Vinie Hansen i et interview i august.

Fra verdensmål til hverdagsmål

Vinie Hansen har været mange store emner igennem i VA og Bo-Vest, og der er kun mere på vej. En af de aktuelle mærkesager er FN's Verdensmål, som både VA og Bo-Vest arbejder med - at gøre verdensmål til hverdagsmål, som det kaldes.

Men også styrkelsen af frivillighed og beboerdemokrati er i højsædet.

"Vi skal styrke beboerdemokratiet og det frivillige beboerarbejde yderligere gennem vejledning og uddannelse. Vi skal blive bedre til at lytte til ønsker og behov, så beboerne oplever at blive hørt og respekteret," lød det også fra Vinie Hansen i august.

Der er nok at se til i VA og Bo-Vest i disse år, og det er ikke den mest stillesiddende tjans at være formand her. Men Vinie Hansen er endnu ikke blevet forpustet, og er stadig formand i både organisationen og selskabet - for Bo-Vests vedkommende, som den første og eneste formand indtil videre.


KONTAKT OS

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?