4. juni 2020
346 boliger i Albertslund står for at skulle renoveres til en pris af 90 mio. kr.
gallery icon

Se billedserie

346 boliger i Albertslund står for at skulle renoveres til en pris af 90 mio. kr.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: VA vil have gang i renoveringer - det kan redde tusindvis af jobs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VA vil have gang i renoveringer - det kan redde tusindvis af jobs

Renoveringer af almene boliger kan holde 35.000 mennesker i beskæftigelse, mener formanden for Vridsløselille Andelsboligforening, Vinie Hansen. Renoveringer finansieres uden skattekroner

Opdateret 25. marts 2020 kl. 08:33
Albertslund Posten - 25. marts 2020 kl. 06:22
Af Jørgen Brieghel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring 35.000 danske jobs kan reddes uden at bruge af skattekroner i statskassen. 453 renoverings-projekter til en samlet værdi af 18,4 mia. kr. står på spring i Landsbyggefonden.

Projekterne er spredt over hele landet, men i boligselskabet VA (Vridsløselille Andelsboligforening) drejer det sig om kommende renoveringer for 90 mio. kr. i de tre boligafdelinger Toften, Læhegnet/Nørreland og Bæk- og Fosgården.

Sådan lyder opfordringen fra VA. Her siger bestyrelsesformand, Vinie Hansen:

"Det vil være en gevinst for alle at sætte gang i disse renoveringer. Tusindvis af jobs kan reddes ved hjælp af de her almene renoveringer og tusindvis af beboere landet over nyder godt af bedre boliger. Alene i VA drejer det sig om 346 boliger med investeringer fra Landsbyggefonden for 90 mio. kr. Og det er bare hos os. Andre boligselskaber i Albertslund kan jo have tilsvarende udsigt til renoveringer. Og netop det, at staten ikke skal have penge op af lommen, gør det helt åbenlyst at sætte det i gang," siger Vinie Hansen.

Beboernes opsparing

Landsbyggefonden er de almene beboeres egen opsparing til renoveringer, moderniseringer m.m. Det er politisk bestemt, hvor stor en del af Landsbyggefondens midler, der må frigives, da for mange projekter på samme tid kan føre til overophedning, siger Vinie Hansen.

Hun mener, at samfundet i den nuværende fase af corona-epidemien har hårdt brug for at holde hjulene i gang og dermed økonomi og beskæftigelse oppe. Landsbyggefonden har dog allerede givet grønt lys til de mange projekter, der vil bidrage til samfundet uden brug af skattekroner og ifølge 3F vil kunne redde 35.000 jobs blandt bygningsarbejdere, producenter af byggematerialer, chauffører, arkitekter, rådgivere osv.

Bo-Vest og BL

Anbefalingen fra boligorganisationsselskabet Bo-Vest (som VA er en del af) er derfor ganske klar - sæt gang i de mange projekter og hjælp dansk økonomi i en meget svær tid.

"Der er et behov for renoveringer i mange almene boliger. De mange projekter i Landsbyggefonden vil både kunne bidrage positivt til beskæftigelsen og være et skridt på vejen i den grønne omstilling, fordi mange boliger vil blive mere energivenlige af renoveringerne," siger Ulrik Brock Hoffmeyer, administrerende direktør i Bo-Vest.

Også i BL, der er de almene boliger landsforening, opfordrer man til at få gang i køen i Landsbyggefonden, ligesom Jacob Bundsgaard, formand for KL, og Venstres Troels Lund Poulsen, der er medlem af Folketingets finansudvalg, bakker op om at iværksætte de hundredvis af projekter, der dækker små og store renoveringer af eksempelvis køkkener, toiletter, tag og mure i almene boliger.


KONTAKT OS

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?