28. oktober 2020
På rollelisten i "Druk" er Mads Mikkelsen, Lars Ranthe, Magnus Millang, Thomas Bo Larsen . Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

På rollelisten i "Druk" er Mads Mikkelsen, Lars Ranthe, Magnus Millang, Thomas Bo Larsen . Pressefoto
Foto: Henrik Ohsten
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ugens film: Tag på druk med Mads Mikkelsen og Lars Ranthe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugens film: Tag på druk med Mads Mikkelsen og Lars Ranthe

Tre forskellige premierefilm i Albertslundbiograferne fra torsdag

Albertslund Posten - 21. september 2020 kl. 06:32
Af Jørgen Brieghel

Tre meget forskellige film har premiere i Albertslundbiograferne fra torsdag. Den første er dansk og har Mads Mikkelsen, Lars Ranthe, Magnus Millang og Thomas Bo Larsen på rollelisten. Den hedder "Druk".

Fire gymnasielærere og venner beslutter sig for, at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige. Resultatet er opsigtsvækkende. Både undervisningen og resultaterne løfter sig, og vennerne begynder for alvor at mærke livet igen. I takt med, at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogen, og af sporet for andre. Det bliver tydeligt, at alkohol kan skabe store resultater, men også at den slags vovemod kan have konsekvenser. DRUK er et morsomt, rørende, livsbekræftende og tankevækkende drama om venskab, frihed, kærlighed - og alkohol.

"Wendy"

Hvor der er et barn, er der en mor. Da Peter bliver efterladt, fordi øen bliver evakueret på grund af et vulkanudbrud, står Hun klar. Hun beskytter ham, og han tror på hende. Og således forbliver det på denne ønskeø, hvor Peter snart får selskab af andre drenge, der leger og fisker, leger og spiser, leger og sover, leger og aldrig bliver voksne.

Andre steder bliver børn voksne; lidt mere voksne for hver barnlig illusion, der brister og erstattes af grå beregning. Derfor beslutter Wendy sig for at forblive et barn - vild og fri og legende. Sammen med sine brødre vælger hun at flygte og forlader sit hjem for at begive sig mod Ønskeøen. For aldrig at blive voksen.

Benh og Eliza Zeitlin udforsker myten om Peter Pan og Ønskeøen, De Fortabte Drenge og Wendy og giver den en overraskende ny fortolkning. Væk er feer og flyveture. Nu findes Ønskeøen virkelig og rejsen dertil er hård og farefuld, men ikke umulig for den barnlige sjæl, og den frie, evige barndom planter og dyr i et tropisk paradis er lige så eventyrligt som nogensinde.

"Til Sama"

"Til Sama"er en rørende og intim dokumentar lavet af den 26-årige mor Waad al-Kateab, der har filmet de sidste dage af kampen om Aleppo i Syrien til sin 1-årige datter Sama, såfremt Waad og hendes mand, der er læge på det sidste hospital i Aleppo, ikke overlever krigen.

Filmen er formet som et langt kærlighedsbrev til Sama, og forsøger at besvare det, som andre Syrien-film ofte efterlader ubesvaret: Hvorfor bliver disse mennesker? Hvad holder dem fast i en zone af krig og død - og hvordan er hverdagen midt i sådan et kaos?

Det hele starter i 2012, hvor Waad med sit kamera indfanger sine medstuderendes demonstrationer, glæden og optimismen, før regimet griber til brutale midler. Gruppen af venner må undslippe snigskytter, luftangreb og bomber. Men en dag, midt i al kaos, frier Hamza til Waad, og snart er hun gravid. Sama bliver født 1. januar 2016 - et lille glimt af håb i en ubegribeligt mørk tid.


KONTAKT OS

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?