27. oktober 2020
En ung reporter, spillet af James Norton, drager i 1933 ind bag Stalins linjer, i "Den sorte jord".
gallery icon

Se billedserie

En ung reporter, spillet af James Norton, drager i 1933 ind bag Stalins linjer, i "Den sorte jord".
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ugens film: Stalin, veninde-tur og Jørgen Leth

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugens film: Stalin, veninde-tur og Jørgen Leth

Der er både drama, dokumentar og komedie at hente i biffen

Albertslund Posten - 17. oktober 2020 kl. 06:00

I 1933 er den unge walisiske reporter Gareth Jones på alles læber, da han som en af de få får et interview med Adolf Hitler. Til sin næste artikel ønsker han at drage til Sovjetunionen for at undersøge, hvordan kommuniststaten er i stand til at gennemføre en så hurtig modernisering af landet og ditto oprustning af hæren.

Målet er at lande et interview med Stalin, men rejsen bringer ham ulovligt til Ukraine, hvor han på mareridtsagtig vis, får svar på Sovjets fremgang.

Sådan lyder oplægget til "Den sorte jord", et historisk drama, der rulles ud i Albertslundbiograferne fra på torsdag. Filmen var nomineret til Guldbjørnen under filmfestivalen i Berlin i år.

To danske film

Den får premiere samme dag som de to danske film, "Madklubben" og "I Walk".

I "Madklubben" møder vi de tre veninder Vanja, Marie og Berling, der har kendt hinanden lige siden folkeskolen, som tager på madkursus til Syditalien.

De tre kvinder er i deres livs efterår og slås med hver deres. På rollelisten er blandt andre Kirsten Olesen og Kirsten Lehfeldt.

"I Walk" er en ny dokumentar af filmkunstner, sportsjournalist og digter Jørgen Leth, der tidligere har stået bag "De fem benspænd" og "Det erotiske menneske".

Jørgen Leth overlevede et jordskælv i Haiti, men han har ikke været i stand til at gå ordentligt siden. Filmen er en personlig dokumentar om at håndtere alderdommen, når sulten efter livet endnu ikke er stillet.

due


KONTAKT OS

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?