5. august 2021
?Hvor kragerne vender? er et humoristisk drama om Laura, der har lagt afstand til sin familie på landet for at leve et kunstnerisk bohemeliv som forfatter i København. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

?Hvor kragerne vender? er et humoristisk drama om Laura, der har lagt afstand til sin familie på landet for at leve et kunstnerisk bohemeliv som forfatter i København. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ugens film: Livet på landet og historien om en fransk præsident

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugens film: Livet på landet og historien om en fransk præsident

Tre premierefilm i Albertslundbiograferne fra torsdag

Albertslund Posten - 19. juli 2021 kl. 06:33
Af Jørgen Brieghel

Der er tre premierefilm i Albertslundbiograferne fra torsdag.

"Hvor kragerne vender" er et humoristisk drama om Laura, der har lagt afstand til sin familie på landet for at leve et kunstnerisk bohemeliv som forfatter i København. Da Laura vender tilbage til sin hjemstavn for at deltage i brorens bryllup, opdager hun, at han skal giftes med barndomsfjenden, Catrine. Laura indser, at Catrine har overtaget hendes plads i familien og mærker nu et stærkt ønske om at få den tilbage.

I hovedrollen som Laura kan man opleve Rosalinde Mynster, der senest har haft hovedrollen i den populære tv-serie Badehotellet (2013-18), for hvilken hun modtog en Svend Pris for Årets Danske Skuespiller i en tv-serie.

I rollerne som Lauras forældre, Jane og Iver, finder man to af Danmarks største skuespillere Bodil Jørgensen og Jens Jørn Spottag.

I andre bærende roller ses sidste års Reumert-talent Anne Sofie Wanstrup i rollen som Catrine, skuespiltalentet Adam Ild Rohweder, Bedrag-stjernen Thomas Hwan samt skuespiller og musiker Jesper Groth, som blandt andet er kendt som den ene halvdel af duoen Fyr og Flamme med deres vindersang fra Dansk Melodi Grand Prix 2021, "Øve os på hinanden".

De Gaulle

"De Gaulle" er den længe ventede film om Charles de Gaulle, legendarisk præsident i Frankrig i årene 1959-1969. Filmen udspiller sig i sommeren 1940, hvor de Gaulle er general i hæren, og Frankrig kollapser både politisk og militært under truslen fra nazisterne. Filmen beskriver de hændelser, som gør de Gaulle til fransk nationalhelt.

Hovedrollen som den kendte franskmand spilles af seks gange César-nominerede Lambert Wilson, blandt andet kendt for rollen som Jacques Cousteau i "Jacques - En mand af havet", "Cykeltur med Molière" og som Merovingian i "The Matrix" 2, 3 og den kommende fjerde del.

Ainbo - Amazonas

Blandt folkene i Amazonas fortælles der om Motelo Mama - den gigantiske skildpadde, på hvis skjold hele regnskoven hviler. Når den er truet af onde ånder, er hun i stand til at skjule den og beskytte den. Men måske ikke længere. Pigen Ainbo oplever, hvordan hendes paradisiske regnskov bliver truet af fremmede udefra - mineselskaber, som ulovligt fælder skover, graver i jorden, ødelægger og forurener. Hun beslutter sig for at tage kampen op og påkalder sig skovens ånder ... og får bæltedyret Dillo og tapiren Vaca. Samtidig er den gamle ondskab, Yakuruna, blevet vækket til live. Det kræver al den snarrådighed, som Ainbo kan mobilisere - og hjælp fra hendes venner - at redde regnskoven.

Instruktøren Jose Zelada er selv vokset op i den peruanske del af Amazonas, og filmen "Ainbo" er inspireret af lokale sagn og legender - nå ja, og så af hans egen mor, der fortalte disse historier til ham som barn. "Ainbo" har en vedkommende historie i lyset af miljøødelæggelser og klimakrise verden over, men fortalt for børn i et miljø, som vi ikke før har set på film. Rebecca Guld lægger stemme til Ainbo, mens de øvrige figurer får stemme af bl.a. Lars Hjortshøj, Kristian Boland og Vigga Bro. Titelsangen er indsunget af Jasmin Gabay.


KONTAKT OS

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?