16. januar 2021
Anouk Aimee og Jean-Louis Trintignant i "Livets bedste år". Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Anouk Aimee og Jean-Louis Trintignant i "Livets bedste år". Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ugens film: Kærligheden modstår alle prøvelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugens film: Kærligheden modstår alle prøvelser

Tre premierefilm i Albertslundbiograferne fra torsdag

Albertslund Posten - 05. juli 2020 kl. 05:37
Af Jørgen Brieghel

Der er tre premierefilm i Albertslundbiograferne fra torsdag. Og det skal nævnes, at billetter til filmene sælges efter corona-regler. Det vil sige, at der sælges i 'båse' med frie sæder mellem hver kunde/familie.

Livets bedste år

I 1966 instruerede Claude Lelouch den uforglemmelige 'Manden og kvinden', som vandt både Guldpalmen og Oscar for bedste udenlandske film.

Nu vender Lelouch tilbage til den gamle historie og lader Anne og Jean-Louis mødes igen - og også denne gang spilles de af Anouk Aimee og Jean-Louis Trintignant.

'Livets bedste år' er en film om erindringens gave og kærlighedens evne til at modstå alle prøvelser. Og Lelouch bruger dejlige, nostalgiske klip fra den gamle film med de to skuespillere i al ungdommens fortryllende vælde - på stranden i Deauville og i det hotelværelse, hvor deres affære tog sin begyndelse - selvfølgelig akkompagneret af Francis Lais udødelige temamelodi.

The Outpost

I en fjern dal i Afghanistan har de 54 medlemmer af Bravo Troop 3-61 allerede modtaget ordren om at forlade deres forpost - Outpost Keating. Der er ikke mere at kæmpe for, nu skal de bare hjem. Men Taliban har en anden opfattelse. De opfatter den slagne fjende som et nemt mål og fra de omkringliggende bjergskråninger falder de nu over den sårbare forpost. Det bliver er intenst og blodigt slag, der koster mange liv, men hvor de helt almindelige fodtusser viser utroligt mod for at holde stillingen og redde hinandens liv mod overmagten.

"The Outpost" er tæt baseret på de virkelige hændelser i Kamdesh i Afghanistan i et slag, der gjorde delingen i Outpost Keating til den højest dekorerede i hele kampagnen. Instruktøren Rod Lurie, der selv er uddannet på militærakademiet West Point fortæller loyalt historien set fra de menige soldaters synspunkt. Som nogle af soldaterne på basen ses Scott Eastwood, Orlando Bloom og i øvrigt tre af de virkelige deltagere i slaget.

Bølle på nye eventyr

Lige siden Bølle har været hvalp, har han levet et overdådigt liv. Leget i et stort palæ, spist filet mignon til frokost og sovet i det fineste sengetøj.

Med andre ord, den forkælede hvalp har haft alt, hvad en hund kunne drømme om. Men da Bølles velhavende ejer, den gamle dame, dør, føler Bølle sig helt alene og fortabt - i jagten på at finde hjem igen.

I den nye og skræmmende verden, er Bølle pludselig blevet til den lille grimme ælling.

Samtidig ansætter grådige slægtninge en uærlig og excentrisk hundefanger til at finde Bølle, som i mellemtiden har fundet ud af, at han skal arve den gamle dame.

Bølle er hele tiden et skridt foran hundefangeren, og hans eventyr fører ham til mødet med Rousey, en barsk og hjemløs hund, som Bølle bliver venner med, og som lærer Bølle smarte kneb i den virkelige verden. Bølle møder også pigen Zoe, en 18-årig musiker, der kæmper for at finde sin plads i verden. På deres egen unikke måde hjælper både Zoe og Rosey Bølle med at finde ud af, hvad der betyder mest her i livet: Ikke alt det, du har - men hvem du i virkeligheden er.


KONTAKT OS

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?