18. januar 2021
Iben (Danica Curcic), Malene (Amanda Collin), Anne-Lise (Sidse Babett Knudsen) og Camilla (Lene Maria Christensen) er fire kvinder, der arbejder samme. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Iben (Danica Curcic), Malene (Amanda Collin), Anne-Lise (Sidse Babett Knudsen) og Camilla (Lene Maria Christensen) er fire kvinder, der arbejder samme. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ugens film: Dansk thriller til at starte sommerferien på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugens film: Dansk thriller til at starte sommerferien på

"Undtagelsen" har premiere i Albertslundbiograferne torsdag

Opdateret 29. juni 2020 kl. 06:40
Albertslund Posten - 29. juni 2020 kl. 05:27
Af Jørgen Brieghel

Filmatiseringen af Christian Jungersens anmelderroste gennembrudsroman "Undtagelsen" er blevet til en thriller, som man meget passende kan starte sommerferien med.

"Undtagelsen" er instrueret af Jesper W. Nielsen med det stærke kvindelige firkløver Sidse Babett Knudsen, Danica Curcic, Amanda Collin og Lene Maria Christensen i hovedrollerne. Det stjernebesatte hovedcast får selskab af Olaf Johannessen og svenske Magnus Krepper. "Undtagelsen" er optaget på location i Aarhus.

"Undtagelsen" er en nervepirrende thriller, der skildrer, hvordan raffineret voksenmobning kan udvikle sig til et uhyggeligt spil om liv og død. Det er en fortælling om manipulation som våben, om vildtvoksende paranoia og ondskabens mange ansigter. Men først og sidst om at være menneske i et moderne samfund.

Handlingen
Iben (Danica Curcic), Malene (Amanda Collin), Anne-Lise (Sidse Babett Knudsen) og Camilla (Lene Maria Christensen) er fire kvinder, der arbejder sammen i en hverdag præget af magtkampe, hvisken og alliancer. Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, mistænker de i første omgang den serbiske krigsforbryder, de skriver artikler om. Men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje, om ondskaben i virkeligheden kommer fra dem selv.

Maryam

Ugens anden premierefilm er "Maryam - den perfekte kandidat".

Maryam er en både ambitiøs og dygtig ung læge, der arbejder i en lille by i Saudi-Arabien. På trods af hendes kvalifikationer skal hun konstant kæmpe for at opnå respekt blandt sine mandlige kollegaer og patienter udelukkende grundet hendes køn. Da Maryam bliver forhindret i at rejse til Dubai i forbindelse med en jobsamtale, er det dråben der får bægeret til at flyde over. Frustreret over ikke at blive hørt og taget alvorlig, beslutter Maryam sig for at stille op til det lokale byvalg. Sammen med sine to søstre giver hun sig i kast med både fundraising og kampagneplanlægning, men efterhånden som lokalsamfundet bliver opmærksom på Maryams planer, stiger modstanden og presset. Både Maryam og hendes familie bliver konstant konfronteret med landets restriktioner mod kvinder, men Maryam nægter at give op.

Trolls er tilbage

Endelig er filmen om Trolls tilbage.

Denne gang skal de på deres første verdensturné. Det bliver et eventyr uden lige, og som fører til, at de opdager, at der er mere end en slags Trolls: De er hele seks forskellige troldestammer og med hver sin musiksmag spredt udover kloden. Spørgsmålet er nu, om de kan mødes til musikalsk topmøde, og sammen glæde sig over musikken trods de spiller hver deres genre?

Kan Techno-Trolls enes med Rock-Trolls, synes Klassisk-Trolls, at det er værd at lytte til Pop-Trolls og hvad med Country-Trolls og Funk-Trolls? Kan de mødes og enes på kryds og tværs? I hvert fald er deres verden ved at blive meget større og en hel del


KONTAKT OS

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?