30. juli 2021
Manfred Weber har overtaget rollen som Buster, i en ny version af klassikeren.
Manfred Weber har overtaget rollen som Buster, i en ny version af klassikeren.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ugens film: Buster Oregon Mortensen er tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ugens film: Buster Oregon Mortensen er tilbage

En ny version af klassikeren fra 1984 er den ene af ugens filmpremierer. Den anden er også dansk

Albertslund Posten - 14. juni 2021 kl. 05:30

"Åh Buster..."
Nannas sang er velnok lige så kendt som filmen fra 1984, om ham der den sjove, frække dreng, baseret på Bjarne Reuters bog.

Nu kommer der en ny version af klassikeren,"Buster Oregon Mortensen", som fra torsdag kan ses i Albertslundbiograferne.

Her er Buster - nu spillet af Manfred Weber - stadig en 11-årig dreng, der er fuld af kærlighed til livet og sine omgivelser. En ukuelig optimist, der nok ved at livet kan være hårdt, men blandt andet ved hjælp af trylleri og kærlighed går det nok!

Han hjælper sin haltende lillesøster, sin far og sin mor og ikke mindst sin gamle ven Hr. Larsen, der også er en "magiens mester". Buster gar i en helt normal folkeskole, hvor han ved enhver given lejlighed underholder den ret ligeglade klasse med trylleshows.

I denne sommerferie får han chancen for at vise hele byen, hvad han kan på byens talentshow. Men Buster har mange jern i ilden, han er blevet forelsket i Joanna, hans bedste ven Hr. Larsens tilstand forværres, og hans familie har også brug for ham.

En flygtnings historie

Ugens anden filmpremiere er også dansk. Nemlig den animerede dokumentarfilm, "Flugt". Den handler om den 36-årige, veluddannede "Amin", der ankom til Danmark som et uledsaget flygtningebarn for over 20 år siden.

Filmens instruktør Jonas Poher Rasmussen mødte Amin tilbage i 90'erne, da han netop var ankommet til den lille vestsjællandske by, hvor Jonas også er vokset op.

I løbet af en række interviews fortæller Amin for første gang sandheden om hans farefulde flugt fra Afghanistan til Danmark. Han fortæller om sin lykkelige barndom i 80'ernes Kabul, der blev erstattet af et liv på flugt efter at den nådesløse borgerkrig forvandlede byen til en krigszone og splittede hans familie.

Amins minder og barndomserindringer vækkes til live i filmen, mens den parallelt fortæller en historie om en 36-årig mand, der kæmper med sin traumatiske fortid, som truer med at spolere hans fremtidige lykke med kæresten Kasper.

fdue


KONTAKT OS

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?