18. oktober 2021
Tre, der måske kan blive til flere. Fra v. Tina B. Nielsen (DF), Lars Gravgaard Hansen (Kons.) og Sofie Amalie Buhl Blomsterberg (V). Privatfoto.
Tre, der måske kan blive til flere. Fra v. Tina B. Nielsen (DF), Lars Gravgaard Hansen (Kons.) og Sofie Amalie Buhl Blomsterberg (V). Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre borgerlige indgår valgforbund: Der er plads til flere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre borgerlige indgår valgforbund: Der er plads til flere

Konservative, DF og Venstre er gået sammen op til valget, og åbner op for at andre kan være med

Albertslund Posten - 21. maj 2021 kl. 11:10

Så er der indgået endnu et valgforbund mellem partier, der stiller op til kommunalvalget i Albertslund.

arrow Læs også: Partier ruster sig til valg: Fire indgår valgforbund

Som tidligere omtalt er Enhedslisten, SF, Radikale og Alternativet gået sammen, og nu er der også dannet et valgforbund i den borgerlige lejr.

Dansk Folkeparti, Venstre og Det Konservative Folkeparti er gået sammen i det der kaldes et teknisk valg-samarbejde.

Partierne tiltræder aftalen for, som det udtrykkes, at minimere stemmespild i den borgerlige blok. Samtidig lader man forstå, at flere borgerlige partier kan komme med senere.

Der forhandles nemlig med andre borgerlige partier for at indtræde i valgforbundet.

"Det er en del af aftalen, at ved enighed kan gruppen af partier øges", skriver de tre partier i en fælles pressemeddelelse.

Der er indtil videre to borgerlige partier mere, der stiller op til valget den 16. november i Albertslund. Nemlig Nye Borgerlige og Liberal Alliance.

Det siger partierne

"Vi er i Venstre glade for at vi har kunne indgå et valgforbund med Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti, og vi håber med valgforbundet at vi kan få skabt en bedre balance i kommunalbestyrelsen. Det fælles valgforbund er en måde at sikre, at der ikke går stemmer til spilde, og vi er i Venstre åbne for at udvide valgforbundet med flere partier inden valget", siger Sofie Amalie Buhl Blomsterberg (V).

"Dansk Folkeparti Albertslund har indgået teknisk valgforbund med Det Konservative Folkeparti og Venstre. Vi ønsker med dette valgforbund at sikre de borgerlige stemmer og ser gerne en anden sammensætning i kommunalbestyrelsen efter KV21" siger Tina Bodholdt Nielsen (DF).

"Det Konservative Folkeparti sætter stor pris på at vi igen kan indgå valgforbund med Venstre og DF og håber flere kommer til. Vi ser ligeledes frem til fortsætte det fælles mål, om at ændre på sammensætningen af kommunalbestyrelsen og styrke den borgerlige fløj" siger Lars Gravgaard Hansen

"Vi ser frem til den kommende valgkamp, og glæder os til at møde vælgerne og diskutere Albertslund og Albertslunds fremtid."

fdue


KONTAKT OS

Rejser du til udlandet i år?