13. juni 2021
Med mindre du er i en hundeskov, skal din hund være i snor i skovene.
gallery icon

Se billedserie

Med mindre du er i en hundeskov, skal din hund være i snor i skovene.
Foto: Karoline Thalhofer - stock.adobe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trængsel i det grønne, men: Husk at holde hunden i snor i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trængsel i det grønne, men: Husk at holde hunden i snor i naturen

Naturstyrelsen opfordrer endnu en gang besøgende skovgæster til at huske, at hunden skal i snor i naturen - medmindre man benytter en af de mange hundeskove, der findes

Albertslund Posten - 16. maj 2021 kl. 07:22
Af Jørgen Brieghel

Rigtig mange mennesker har i løbet af corona-epidemien opdaget, at der er en masse spændende at se på og gå på opdagelse efter i naturen.

Forstfuldmægtig Jesper Tranberg fra Naturstyrelsen fortæller, at han hver dag ser nye ansigter, og når han snakker med dem, fortæller de ofte, at de enten lige er flyttet til området, eller at de nogle gange ligefrem er rejst langt for at se stedet.

"Vi er glade for, at der nu er ved at udvikle sig en hel ny verden af brugere, og at mange i den grad har taget områderne til sig!" siger navn "Brugerne af området spænder fra børnefamilier, dem der er glade for frisk luft og adspredelse til folk på hesteryg og på cykel, og til gående på opdagelse i naturen - og der skal være plads til alle!"

Dyreliv i skovene

Men man er ikke alene i naturen.

"Alle vores naturområder har et rigt dyreliv med masser af fugle, der ruger på jorden og masser af ræve, egern og de fleste steder også tætte bestande af rådyr. Rådyrene har i den grad vænnet sig til de mange mennesker, og der er nærmest garanti for, at man kan se dem på en tidlig morgentur i skovene, forklarer Jesper Tranberg.

Det er derfor meget vigtigt, at man holder sin hund i snor, når man lufter den i naturen. Dels af hensyn til dyrelivet og dels af hensyn til de øvrige besøgende, lyder det fra Naturstyrelsen.

Skambidte dyr

"Selv den mest fredelige familiehund kan finde på at løbe efter rådyr og skræmme fugle, der raster på jorden. Der har endda været episoder med løse hunde, som har skræmt rådyr og fugle og desværre også en del episoder, hvor løse hund har skambidt rådyr, så aflivning var eneste mulighed" fortæller Jesper Tranberg.

"Mange kender kun deres hund som et hyggeligt familiemedlem, som er sød og altid lydig. Men alle hunde er rovdyr, og hvis chancen byder sig, vil de gå på jagt, og det kan blive til en meget uheldig cocktail med et forskræmt dyr, en jagende hund og en fortvivlet og råbende ejer, der ser sin hund forsvinde i vild jagt efter et bytte" forklarer Jesper Tranberg.

2000 kr. i bøde

I Naturstyrelsen tager man overtrædelser af reglen om at hunde skal være i snor meget alvorligt, og møder Naturstyrelsen hundeejere med løs hund, vil det blive meldt til politiet.

Man står samtidig til en bøde. Den er normalt på 2.000 kr., og den kan ovenikøbet vokse til større beløb, hvis der er tale om gentagne overtrædelser eller grovere tilfælde.

Hundeskove

"Hvis man ønsker at lufte sin hund uden snor, har Naturstyrelsen netop etableret et masse hundeskove. Her kan hunden få lov at løbe og eventuelt lege med andre hundeunder forudsætning af, at du altid kan standse og kalde den til dig," slutter Jesper Tranberg.


KONTAKT OS

Hvor langt tror du Danmark når ved EM