6. juni 2020
Jette Runchel, kommunaldirektør i Albertslund Kommune. Arkivfoto
Jette Runchel, kommunaldirektør i Albertslund Kommune. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Topchef i Albertslund skal sikre god ledelse i det offentlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Topchef i Albertslund skal sikre god ledelse i det offentlige

Jette Runchel, kommunaldirektør i Albertslund Kommune, er af regeringen, KL og Danske Regioner udpeget som ny ledelsesambassadør

Opdateret 06. april 2020 kl. 13:50
Albertslund Posten - 06. april 2020 kl. 13:46
Af Jørgen Brieghel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regeringen, KL og Danske Regioner har udpeget den nye ledelsesambassadør for offentlig ledelse. Valget faldt på Jette Runchel, kommunaldirektør i Albertslund Kommune, oplyser Medarbejder- og kompetencestyrelsen.

Jette Runchel er uddannet cand.phil. fra Københavns Universitet og Master i Public Policy. Hun medbringer solid erfaring med ledelse i den offentlige sektor.

"Jette Runchel er en engageret og dygtig topleder. Derfor er jeg glad for, at hun vil være med til at sætte ledelse øverst på dagsordenen i den offentlige sektor. God ledelse kræver lydhørhed og engagement over for medarbejderne, så vi står sammen om en stærk offentlig sektor, der yder en god service over for danskerne", siger skatteminister Morten Bødskov (S).

Glæder sig

Jette Runchel glæder sig til at komme i gang:

"At blive udpeget som ny ledelsesambassadør er en god mulighed for at være med til at sætte fokus på vigtige debatter om offentlig ledelse, som for eksempel hvordan man bedriver ledelse i en politisk ledet organisation, og hvad der skal til for at skabe sammenhæng i ledelseskæden - hele vejen fra borgmesteren og byrådet til frontlinjelederen. Jeg glæder mig til at mødes med ledere i alle dele af den offentlige sektor og drøfte, hvordan vi sammen kan gøre offentlig ledelse endnu bedre - også på tværs. Jeg ser frem til en spændende tid som ledelsesambassadør og til at bidrage med mine erfaringer i den offentlige debat og i dialogen med lederne", siger Jette Runchel.

Indgå i dialog

Ledelsesambassadøren skal, ifølge aftalen om ledelse og kompetencer, bidrage til at holde gang i debatten om offentlig ledelse gennem egne erfaringer og nye perspektiver. Hun vil besøge offentlige arbejdspladser i både stat, kommuner og regioner, indgå i dialog og invitere til debat. Hun vil samle og dele vellykkede eksempler på offentlig ledelse og derved inspirere offentlige ledere.

Det er anden gang, at regeringen, KL og Danske Regioner udnævner en ledelsesambassadør. Jette Runchel afløser Dorthe Gylling Crüger, tidligere administrerende direktør på Sygehus Lillebælt, som ambassadør for offentlig ledelse.


KONTAKT OS

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?