25. januar 2021
Første møde i tænketanken på folkeskoleområdet blev holdt mandag i Kongsholmcentrets bygning M. Privatfoto
Første møde i tænketanken på folkeskoleområdet blev holdt mandag i Kongsholmcentrets bygning M. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tænketank tænkte ud af boksen på sin første skoledag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tænketank tænkte ud af boksen på sin første skoledag

En tænketank på folkeskoleområdet som skal blive klogere sammen og byde ind til en ny skolestrategi for fremtidens skole i Albertslund

Albertslund Posten - 27. november 2020 kl. 06:08
Af Jørgen Brieghel

"Folkeskolen er vores absolut vigtigste kulturinstitution. Det er her starten til det gode liv lægges for børn og unge. Det gælder også i Albertslund".

Det siger borgmester Steen Christiansen efter det første møde i tænketanken på folkeskoleområdet. "Derfor er det også vigtigt, at vi bliver klogere sammen og på den baggrund får tænkt ud af boksen, så vi kan få en ambitiøs strategi for fremtidens folkeskole i Albertslund, der gør en reel forskel".

Kom godt i gang

Ifølge Steen Christiansen kom tænketanken godt i gang mandag aften. Det skete bl.a. med et oplæg fra Per B. Christensen, der er tidligere formand for Lærerkommissionen.

Desuden var der oplæg fra Rani Hørlyck, der er skoleleder på Søndervangskolen i Aarhus. Hun fortalte konkret om, hvordan hun har arbejdet med at vende en skole med store udfordringer til en skole for alle - med gode resultater indenfor såvel trivsel som læring.

"De indspark og saltvandsindsprøjtninger vi fik mandag aften, skal vi bruge i det videre forløb, så vi lykkes med at tænke nyt og få lagt nogle gode klare spor for fremtidens skole i byen. Det er vigtigt", siger borgmesteren.

Hvad er folkeskolen?

Første møde havde som omdrejningspunkt spørgsmålet "Hvad er folkeskolen?", og næste møde i tænketanken drejer sig om "Hvad skolen kan?" Det finder sted den 7. januar. Der i alt planlagt fire møder i tænketanken.

"Tænketanken består af en bred række af mennesker, der har børn, skole, pædagogik, uddannelse, erhverv osv. inde på livet. Og deltagerne går til det med den åbenhed og oprejste pande, der skal til. Jeg ser meget frem til og forventer mig meget af det videre arbejde," siger Steen Christiansen.

De er med

Alle partier i kommunalbestyrelsen er med i tænketanken. Desuden er medlemmerne i Børne- og skoleudvalget med. Tænketanken består desuden af skoleledere og forældrebestyrelsesformænd på byens folkeskoler, rektor på Vestskoven Gymnasium, erhvervslivet, Ungdomsrådet, Det fælles elevråd, lærerforeningens Kreds 25, BUPL mfl.

Afdelingen Skoler & Uddannelse fastholder viden og pointer fra møderne, så det kan anvendes i drøftelsen og udarbejdelsen af en ny skolestrategi for Albertslund Kommune.


KONTAKT OS

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?