17. april 2021
Inde bag den tætte bevoksning ligger Svinepytten. Den skal forvandles til et ordenligt regnvandsbasin. Foto: Albertslund Verdensmål Center
gallery icon

Se billedserie

Inde bag den tætte bevoksning ligger Svinepytten. Den skal forvandles til et ordenligt regnvandsbasin. Foto: Albertslund Verdensmål Center
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svinepytten skal forvandles til et brugbart regnvandsbassin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svinepytten skal forvandles til et brugbart regnvandsbassin

Arbejdet med at renovere det tilgroede regnvandsbassin er i gang ved cykelstierne nord for politistationen. HOFOR forventer, at projektet er færdigt og kan indvies til novembe

Albertslund Posten - 24. februar 2021 kl. 06:09
Af Jørgen Brieghel

For at undgå oversvømmelser i området vil HOFOR genoprette regnvandsbassinet 'Svinepytten'. Bassinet ligger ved stisystemet gennem Birkelundsparken og har længe været helt groet til.

"Vi skal have plads til at tilbageholde mere regnvand i området, og derfor anlægger vi Svinepytten lidt anderledes. I stedet for det lidt tilgroede område kommer regnvandsbassinet til at ligne en sø", forklarer HOFORs projektleder Kirsten Toft.

Først laves plads til bassinet

For at få plads til bassinet er HOFOR nødt til at fælde nogle træer. De dybe rødder må ikke ødelægge det nye bassin og der skal også være plads til at udføre arbejdet.

Nogle af træerne lader HOFOR ligge i området. Det er godt for insekterne og dermed for biodiversiteten i området.

I det område, hvor der er fældet, vil der blive genplantet til efteråret med samme art træer. De sten, der ligger i "søområdet", vil blive genbrugt i det nye bassin, enten i vandet eller på brinkerne.

Naturgruppen i Albertslund og Albertslund Verdensmål Center følger projektet tæt og har sammen med kommunen været med til at forme projektet.

"Vi er glade for, at de træer, der skal fældes, får lov til at blive liggende i området. Så kan de langsomt nedbrydes, og det er til stor gavn for insekterne i området og biodiversiteten generelt", fortæller Povl Markussen fra Albertslund Verdensmål Center.

Undervisning i klima og biodiversitet

Der er planer om at tilbyde undervisning i klimatilpasning og biodiversitet til skolerne i området.

Så kan skoleklasser komme ud og opleve klimatilpasning helt tæt på.

"Vi vil rigtig gerne bruge det her projekt til at vise skoleeleverne i byen, hvordan klimatilpasning ser ud i praksis. Vi vil lave undervisningsmateriale, som naturfagslærerne kan bruge til undervisning i klimaforandring, og hvad man kan gøre ved problemet. Hvis eleverne også vil lære om biodiversitet, så stiller jeg gerne op til en rundvisning i Biotopia og fortæller, hvordan Svinepytten kommer til at betyde meget mere liv i området", forklarer Pernille Vesterløkke, der er biolog og nyansat i Albertslund Verdensmål Center.

Færdig til november

HOFOR forventer at være færdige med projektet i november 2021 - herefter vil der blive foretaget genplantning i skovbæltet i Birkelundparken.

Når HOFOR er færdige med arbejdet, vil der være et regnvandsbassin, som kan opsamle og forsinke 3.100 m3 regnvand. Der vil altid stå vand i bassinet, som altså i fremtiden vil ligne en sø.

Af sikkerhedsmæssige årsager, er det nødvendigt at afspærre nogle af cykelstierne i området. HOFOR har derfor opsat hegn og anden afspærring, og man bliver sendt ud på en ¬-omvej, mens der bliver fældet træer og senere arbejdet med store maskiner.


KONTAKT OS

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?