3. august 2021
Sophie D'Souza er producer på fire af de 12 afgangsfilm fra Filmskolen. Pressefoto.
gallery icon

Se billedserie

Sophie D'Souza er producer på fire af de 12 afgangsfilm fra Filmskolen. Pressefoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sophie har styr på filmene: Sprunget ud som producer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sophie har styr på filmene: Sprunget ud som producer

30-årig albertslunder har været med inde over fire af de 12 nye afgangsfilm fra Den Danske Filmskole

Albertslund Posten - 17. juni 2021 kl. 07:00
Af Finn Due Larsen

En filmproducer - er det ikke sådan en fedladen mand fra Hollywood, med en stor cigar og dollars-tegn i øjnene?

Sådan vil en tyk fordom, en sjov tegneserie eller en god film måske finde på at påstå. Men virkeligheden er selvfølgelig en ganske anden.

For sådan en kan lige så godt være en ung kvinde fra Albertslund, der fyldt med kreative ideer netop er sprunget ud fra Filmskolen, som en ud af et hold afgangselever.

30-årige Sophie D'Souza har haft en meget stor finger med i de afgangsfilm, der netop er blevet vist frem ved premierer i København og Aarhus.

To fiktionsfilm - "Adjø" og "100 % flået kærlighed" - og to dokumentarfilm, "Mira" og "Refugium", har hun været producer på. Og hvad det så indebærer, ja, det kan hun forsikre om er meget langt fra den fordomsfulde beskrivelse fra starten af denne artikel.

Sparringspartner

"Det er meget længe siden, at man har kunnet score boksen på at være producer", griner Sophie i telefonen fra Aarhus, hvor hun lige har været til premiere.

"Man kan sige det sådan, at instruktøren er den bærende, kreative kraft på en film, mens produceren tager sig af det organisatoriske og administrative. Men produceren er også sparringspartner med instruktøren, og med inde over den kreative proces, hvor det handler om at få hele holdet til at spille sammen."

Interessen for at arbejde med film begyndte allerede for Sophie, da hun gik på Birkelundskolen:

"Jeg havde nogle virkelig gode lærere, som var med på at lære os tingene på mange forskellige måder, hvor samarbejde og optræden tit spillede en rolle. Engelsktimerne gik for eksempel tit ud på at spille eventyr på engelsk for hinanden i fuld udklædning", husker Sophie.
"Jeg kunne lide at fortælle historier, og jeg havde sammen med en gruppe folkeskoleveninder en teatertrup, hvor vi blandt andet optrådte med et stykke i mine forældres have, hvor min musiklærer kom og spillede klaver til vores hjemmelavede musical."

Stærke følelser

I 2017 kom Sophie D'Souza ind på Filmskolen, og hun var fra starten sikker på at det var producent-vejen hun skulle gå.

Ser man på de film hun har været med inde over, og som nu er tilgængelige for et publikum, er det tydeligt, at de stærke følelser spiller en stor rolle.

"Adjø" handler om et forhold mellem mor og datter, der sættes på en hård prøve, da moderen (Stine Stengade) får at vide hun ikke har langt igen.
"100 % flået kærlighed" er en dramatisk kærlighedshistorie.

"Jeg vil gerne lave noget, som folk kan se sig selv i", siger Sophie D'Souza.

"At der er nogle genkendelige følelser, så når folk går ud af biografen, tænker de at her er noget de kan kende fra deres eget forhold. Men begge film har også humor, og det er også meget vigtigt for mig."

11 afgangsfilm kan lige nu ses på www.dr.dk/tv.


KONTAKT OS

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?