20. september 2021
Haraldsminde med gå-på-vandet-broerne er det ene besøgsmål for Kulturøkologisk Forenings to cykelture. Foto: Verdensmål Centeret
Haraldsminde med gå-på-vandet-broerne er det ene besøgsmål for Kulturøkologisk Forenings to cykelture. Foto: Verdensmål Centeret
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se rekreativ og effektiv klimasikring i nabobyerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se rekreativ og effektiv klimasikring i nabobyerne

Kulturøkologisk Forening arrangerer to ture til nye klimasikringsområder

Albertslund Posten - 13. september 2021 kl. 06:09
Af Jørgen Brieghel

I vores nabokommuner Ballerup og Vallensbæk har de netop etableret nye klimasikringsområder, hvor bassiner og arealer kan fyldes op, når der er skybrud, så vandet ikke gør skade på bygninger, installationer eller oversvømmer veje.

"Det er blevet superflotte områder, grønne rekreative steder, som virkelig løfter byerne", lyder det fra Povl Markussen fra Kulturøkologisk Forening. "Og dem skal vi ud at se. Første tur går til Vallensbæk onsdag den 22. september kl. 17.30 med afgang fra Verdensmål Centeret, Kanalens Kvarter 32. Vi starter med at cykle til Ring 3, og følger, ser og hører om byggeriet at den kommende Letbane. Derefter ad Vallensbæk Torvevej hvor den ene vognbane er sløjfet og i stedet er blevet til et grønt rekreativt område, via Strandengen med den nye sø, sansesti og paddehul til havnen med den nye lange træbro, hvor der yderst ude er ved at blive bygget en badeanstalt".

Til Ballerup

Den anden tur til Ballerup er søndag den 3. oktober kl. 10. med afgang fra Badesøen. "Området hedder Haraldsminde, og det er i tilknytning til hele den kæmpestore milliarddyre klimasikring af Harrestrup å, der udspringer i Albertslund, løber gennem 10 kommuner, inden den munder ud i Kalveboderne. I Haraldsminde kan vandet tilbageholdes, og der er bakker og aktivitetsplads, gå-på-vandet-broer og Billebyer, og der er folde til både hunde og heste. Meget inspirerende hvordan vi kan berige vores byer samtidig med, at vi sørger for at klimasikre dem. To fluer med et smæk. Det er fremtiden, der er taget hul på", slutter Povl Markussen, der vil være guide på begge ture.

Der er ingen tilmelding. Man møder bare op med sin cykel.


KONTAKT OS

Synes du, at kommunen er der for dig?