31. juli 2021
Fra kunstforeningens besøg på Holmegaard Glasværk. Foto: Alex Morthorst.
gallery icon

Se billedserie

Fra kunstforeningens besøg på Holmegaard Glasværk. Foto: Alex Morthorst.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: På rundtur i glasværket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: På rundtur i glasværket

Kunstforening har været på et spændende besøg ved Holmegaard Værk

Albertslund Posten - 12. juni 2021 kl. 06:00

Kunstforeningen har sluttet foråret af med en tur til Holmegaard Værk ved Fensmark.

"Tidligere ansatte på Holmegaard Glasværk var turguider, og de fortalte indlevende om Glasværkets historie, som går helt tilbage til 1825, hvor det blev grundlagt af grevskabet fra Gisselfeld Kloster, det vil sige Henriette og Christian Danneskiold-Samsøe.", siger Alex Morthorst, formand for Albertslund Kunstforening.

Han beretter velfornøjet om, at foreningen holdt det sidste arrangement før sommerferien. Glæden skal ikke mindst ses på baggrund af, at 33 personer deltog i turen, så der blev oprettet to hold til rundvisningen.

"Der var helt klart noget for enhver smag og mange udtrykte stor begejstring for stedet", siger Alex Morthorst.

De fleste sluttede af med kaffe og kage og socialt samvær i restauranten.

Den 19. august inviterer Kunstforeningen på en ekstra tur, som går til Rudolph Tegners Museum. Der loves mere information om turen senere.

Værkets historie

For de særligt interesserede fortæller Alex Morthorst videre om Holmegaard Glasværks historie:

"Glasværket var i funktion helt frem til 2006, hvor det gik konkurs på grund af den stigende priskonkurrence. Den store gasovn med 70 tons flydende glas blev slukket og alt glasset størknede. Kähler Keramik blev grundlagt af Herman A Kähler i 1839 i Næstved, og både Holmegaard Glasværk og Kähler Keramik blev kendt for deres fantastiske designere.

Kähler Keramik blev overtaget af Holmegaard Glasværk i slutningen af 1970'erne, men gik i 2008 konkurs, og brandet Kählers Keramik blev købt af Rosendahl.

Museum Sydøstdanmark overtog i 2018 nøglerne til Holmegaard Glasværk, som det var forladt i 2006 og efter et par års intens arbejdsindsats blev Holmegaard Værk åbnet den 30. maj 2020. Værkets samling af glas er på mere end 40.000 og samlingen af Kähler Keramik er på ca. 6.000 genstande. Museet byder bare på så mange spændende glas- og keramikting og fra den 13. maj og resten af året kan man opleve særudstillingen "Jim Lyngvild - Solo", som er hans første udstilling i eget navn. Der vises alt fra kjoler, smykker og glas til skulpturer og store fotografier, som er kernen i udstillingen."

fdue


KONTAKT OS

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?