21. september 2021
En ad gangen træner pigerne præcise skud på mål. Foto: brie
gallery icon

Se billedserie

En ad gangen træner pigerne præcise skud på mål. Foto: brie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Fodboldskolen er med til at skabe venskaber for livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Fodboldskolen er med til at skabe venskaber for livet

DBU Get2 fodboldskole handler om at spille fodbold, men det handler nok mest om det sociale, og at have det godt sammen.

Albertslund Posten - 26. juli 2021 kl. 06:32
Af Jørgen Brieghel

Det var bagende hedt da DBU Get2 fodboldskolen i samarbejde med AIF Fodbold blev afviklet på Albertslund Stadion. Så der blev drukket meget vand og holdt mange pauser, og nogle af de 40 piger, der var med, måtte også hen at sidde i skyggen ind i mellem.

For selvom ugen med fodboldskole mest handlede om leg og om at have det godt sammen socialt, så gik alle deltagerne til den og spillede igennem.

Sommerferietilbud

Siden 2011 har DIF og DBU været sammen om DBU Get2 fodboldskoler, der er et sommerferietilbud til børn i såkaldt udsatte boligområder. Første år deltog i alt 256 børn fordelt på fem fodboldskoler, men siden er initiativet bare vokset og vokset. Endda på trods af coronakrisen.

Denne sommer - fra uge 26 til uge 34 - vil godt 1.450 børn fra udsatte boligområder drible rundt på fodboldskolernes plæner landet over, og dermed bliver rekorden fra sidste års jubilæumssæson overgået. Det samme gælder antallet af skoler, som i år når op på 22 mod 21 i 2020.

Få fat i pigerne

"Get2 fodboldskolerne er en socialt forankret aktivitet, der handler om at få fat i de piger, som ikke dyrker idræt til daglig", fortæller Jan Larsen fra AIF Fodbold, der leder skolen i Albertslund. Han er til daglig leder for fodboldpigerne i AIF Fodbold. "Vi har sat plakater op i boligområderne, og vi har været ude på byens skoler for at fortælle om Get2 fodboldskolen. Vi kan være 40, og der er helt fyldt op i år", fortæller han.

"Vi ved jo, at når man deltager i idrætsaktiviteter, knytter man venskaber for livet. Den mulighed vil vi gerne give pigerne her. Derfor er ugen meget fokuseret på leg og på det sociale, mere end på at blive en professionel fodboldspiller. Det sidste tager idrætsforeningerne sig af".

Klubberne er med

De lokale klubber er inviteret til at være med.

"I Albertslund er Get2 Sport fodboldskolen en del af Kommunens samlede engagement i Get2Sport, der går ud på at få flere børn og unge ind i idrætslivet" fortæller Jørn Jensby, formand for Idrætsrådet i Albertslund.

"Idrætsrådet har sammen med idrætsforeningerne haft stor fokus på at få børn og unge til at dyrke idræt. Vi indgik tidligere på året en samarbejdsaftale med DGI om at etablere udviklingsforløb for kommunens idrætsforeninger for at få flere børn og unge til at dyrke idræt. AIF Fodbold, BS 72 og Taekwondo har alle gennem de seneste 2 år været engageret i byens Get2Sport aktiviteter" fortæller Jørn Jensby.

Dejligt at se det folde sig ud

"I Idrætsrådet synes vi, det er dejligt, at vi kan se projekterne folde sig ud, som lige her og nu, bl.a. i form af Get2 fodboldskolen", siger Jørn Jensby. "Kommunen er også i samarbejde med DGI og byens idrætsforeninger i gang med etablering af en såkaldt sportstrappe, hvor børn i 0.- og 1. klasse får mulighed for at få stifte bekendtskab med forenings- og idrætslivet. Måler er her, at børnene skal møde seks forskellige idrætsforeninger".

"Projekterne sigter alle på at tage godt imod nye i foreningslivet, skabe inkluderende fællesskaber og udvikle et meningsfyldt miljø, der giver medlemmerne lyst til at komme igen og fortsætte med idræt i foreningsregi", siger Jørn Jensby.


KONTAKT OS

Synes du, at kommunen er der for dig?