17. juni 2021
Så har spaden været i jorden, i et samarbejde mellem borgmester Steen Christiansen (tv.) og CASA-direktør Claus Møller. Foto: Finn Due Larsen.
gallery icon

Se billedserie

Så har spaden været i jorden, i et samarbejde mellem borgmester Steen Christiansen (tv.) og CASA-direktør Claus Møller. Foto: Finn Due Larsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Albertshøj tager hul på sidste etape

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Albertshøj tager hul på sidste etape

Første spadestik blev taget til den tredje og sidste etape. Byggeriet ventes færdigt i slutningen af 2022

Albertslund Posten - 09. juni 2021 kl. 07:00
Af Finn Due Larsen

Helt tilbage til 2013 har projektet med Albertshøj og Sundhedshuset nu varet. Nu er den sidste etape af det store byggeri i Centrum sat i gang.

arrow Læs også: Først skal der rives ned: Byggeri af nye ældreboliger og butikker er i gang

Det blev den tirsdag middag, da det første spadestik til etape 3 blev taget. Ved Vognporten greb Claus Møller, direktør i CASA A/S, og borgmester Steen Christiansen i fællesskab en spade og tog de første stik i jorden.

Dermed er et byggeri, der rummer butikker, kontor, ældreboliger og specielle boliger til demente, sat i gang. Der er planlagt 36 boliger særligt indrettet til demente, 20 ældreboliger opført i et tårn tilsvarende Albertshøj etape 1 og 2, kommunale servicearealer samt kontorlejemål og butiksområde.

De første beboere ventes at kunne flytte ind i slutningen af 2022.

"Milepæl"

"Når vi nu er samlet i dag, er det for at markere et nyt kapitel i Albertslunds historie. Et kapitel, som skal være med til at gøre os parate til fremtiden. Vi bygger med andre ord videre på det velfærdshjørne i byen, som vi i 2013 tog første spadestik til og som vi indviede i slutningen af 2015 med Albertshøj og Sundhedshuset – og sidenhen placeringen af det åbne dagcenter", sagde Steen Christiansen ved spadestik-arrangementet, der fandt sted i bagende solskin på det der i dag ligner en bar mark ved Vognporten.
 

"Vi tager altså i dag første spadestik til tredje etape af plejecenteret, som på sigt skal kobles til en helt ny udvikling af Albertslund Centrum, der skal skabe nyt liv her. Ligesom Kvickly har været med til siden 2015. Og de andre butikker, MusikTeatret og Forbrændingen har bidraget til gennem de sidste mange år. "

Fra Entasis Arkitekter takkede Christian Cold for samarbejdet med Albertslund Kommune og CASA A/S, der er totalentrepenør på projektet.

Herfra kvitterede direktør Claus Møller med at slå fast, at "vi står ved en milepæl".

"Vi er stolte af at stå i spidsen for byggeriet", sagde han og fremhævede at byggeriet ville blive udført med et stort hensyn til tilgængeligheden, da flere af de kommende beboere forventes at have fysiske handicaps.

Der vil også være mulighed for fælles tagterrasse og taghave, forklarede Claus Møller.

Efter talerne blev det første stik taget, med en spade, der glimtede stærkt i det skarpe solskin.

arrow Byggeriet af flere plejeboliger ved Albertshøj et skridt nærmere
01. december 2020 kl. 06:25 Opdateret: kl. 10:40
arrow Casa skal stå for byggeriet af Albertshøj 3
16. oktober 2020 kl. 06:07 Opdateret: kl. 08:13

KONTAKT OS

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?