15. maj 2021
ATP Ejendomme ejer Radiogrunden og bygningerne, hvor der oprindeligt var planer om at bygge boliger. Det kan ikke længere lade sig gøre, og derfor arbejder ATP med planer om at anvende bygningerne til andet formål. Arkivfoto: Benny Klausen
ATP Ejendomme ejer Radiogrunden og bygningerne, hvor der oprindeligt var planer om at bygge boliger. Det kan ikke længere lade sig gøre, og derfor arbejder ATP med planer om at anvende bygningerne til andet formål. Arkivfoto: Benny Klausen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pensionskasse: Kontor eller mindre virksomhed på Radiogrunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pensionskasse: Kontor eller mindre virksomhed på Radiogrunden

ATP Ejendomme dropper boligbyggeri på Radiogrunden og foreslår, at den nuværende bygning renoveres og udlejes - eller at der bygges nyt på grunden. Man ønsker en afklaring

Albertslund Posten - 31. marts 2021 kl. 06:15
Af Jørgen Brieghel

Der kan ikke bygges boliger på Radiogrunden. Derfor vil ATP Ejendomme, som havde ønsker om at opføre boligbyggeri på grunden, der ligger i det lukkede område nord for Gl. Landevej, gerne have en afklaring på, hvad der så kan ske.

Det fremgår af en orienteringssag, der fremlægges politikerne i økonomiudvalget i Albertslund på det kommende møde.

Sagen er et referat af et møde, som Albertslund Kommune holdt umiddelbart før jul med ATP Ejendomme.

På mødet gjorde ATP det klart, at ejendommen (grunden, red) ikke kan udlejes til de anvendelser, der er mulighed for i lokalplanen (boligbyggeri, red). Selve bygningen er stadig tom, og der var spor efter indtrængende pa den. Omfanget kendes ikke. ATP ønsker en afklaring af, hvilke muligheder der er for ejendommen.

Vil bruge bygningerne

ATP Ejendomme har oplyst til Albertslund Kommune, at man ønsker at sætte den eksisterende bygning i stand og udleje den til kontorformål, eller opføre en ny bygning med samme placering og omfang. Det kunne være til kontor, entreprenørvirksomhed, anlægsgartner eller en mindre industrivirksomhed med egenproduktion.

ATP har ikke umiddelbart ønsker om at sælge ejendommen.

Ifølge referatet, har ATP oplyst om, at lokalplanens formåls- og anvendelsesbestemmelser er formuleret, så der ikke kan gives dispensation til indretning af nogle af de ønskede anvendelser pa Radiostationen.

Da området ligger i landzone, skal det som udgangspunkt friholdes for bebyggelse, og der kan derfor ikke bygges udover, hvad den nuværende ejendom fylder.

Området vil udgå af kommuneplanen

Endelig fremgår det af referatet, at Radiogrunden ikke kan overføres fra landzone til byzone, som det ellers oprindeligt var muligt.

Det har at gøre med den udvikling, der er sket i Albertslund, siden planernes start. Borgmester Steen Christiansen (S) forklarer, hvad der er sket, siden planerne om boligbyggeri startede:

"På grund af mange byudviklingsprojekter i byen, vil det ikke være muligt at flyttet de dele af området som ligger i landzone til byzone de næste mange år. Området vil derfor helt udgå af rækkefølgeplanlægningen i forslaget til kommuneplan, som rækker 12 år frem. I den periode vil kommuneplanen ikke give mulighed for boligbyggeri og - formentlig hellere ikke langt flere år ud i fremtiden, fordi der fortsat vil være byudviklingsmuligheder 20-40 år ud i fremtiden - fx i Hersted Industripark", siger Steen Christiansen.

Om ATP's planer for området siger han:

"ATP er ved at undersøge, hvad ejendommen, som ligger på det lille område, der er udlagt til erhverv/tekniske anlæg kan anvendes til. Formålsbestemmelsen er meget snæver. Når den afklaring kommer, får kommunalbestyrelsen en ny sag om det, men altså alene om den eksisterende bebyggelse - de gule bygninger".


KONTAKT OS

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?