22. september 2020
De førerløse busser står klar hos Nobina. Fra h. transportminister Benny Engelbrecht, udviklingsdirektør Rasmus Noes og borgmestrene Steen Christiansen, Britt Jensen og Thomas Gyldal Petersen. Foto: FDL.
gallery icon

Se billedserie

De førerløse busser står klar hos Nobina. Fra h. transportminister Benny Engelbrecht, udviklingsdirektør Rasmus Noes og borgmestrene Steen Christiansen, Britt Jensen og Thomas Gyldal Petersen. Foto: FDL.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister kiggede forbi: De førerløse busser er lige om hjørnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister kiggede forbi: De førerløse busser er lige om hjørnet

Transportministeren hørte i Fabriksparken om de kommende, selvkørende shuttles

Albertslund Posten - 12. september 2020 kl. 07:00
Af Finn Due Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tag en tur med bussen - uden chauffør.

Det lyder måske som science fiction, men det er lige rundt om hjørnet.

Faktisk er de selvkørende shuttles, som de kaldes, nu så godt udviklede, at de er meget tæt på at blive sat ud i den "rigtige" trafik.

Først skal de testes på DTU Campus i Lyngby, hvor de kører i en længere periode, og det er muligt at blive testpassager - og i Albertslund og Hersted Industripark, hvor der køres flere testkørsler af kortere varighed, som borgerne kan deltage i.

Om det hørte transportminister Benny Engelbrecht (Soc.), da han fredag besøgte Nobina A/S i Albertslund. Nobina er operatør inden for kollektiv trafik, og en del af det såkaldte LINC-samarbejde. Det består også af Albertslund, Herlev og Gladsaxe kommune, IBM Danmark ApS, DTU, Roskilde Universitet, LOOP CITY og Gate 21.

Kører i lav fart

De tre busser, der forventes klar til testlkørsler i slutningen af oktober, stod opmagasineret i firmaet på Fabriksparken, og ministeren spurgte nysgerrigt ind til den nye transportform.

Rasmus Noes, udviklingsdirektør i Nobina A/S, fortalte ministeren om busserne og LINC-projektet, og ved arrangementet deltog også borgmestrene fra Albertslund, Herlev og Rødovre, Steen Christiansen, Thomas Gyldal Petersen og Britt Jensen.

Benny Engelbrecht skulle selvfølgelig også prøve at stige ind i en af de tre førerløse busser. Rasmus Noes fortalte, at de kommer til at køre med lav fart, fra 15 til 40 km/t, og at det er Vejdirektoratet der afgør hvor de første forsøgsvis kørsler i den "rigtige" trafik kan foregå.

Herefter begav følget sig videre i en nutidig bus, selvfølgelig påført mundbind. Kursen blev sat mod Rødovre og Herlev, hvor der ventede en orientering om trafikforholdene her.


KONTAKT OS

Har debatten om sexisme taget overhånd?