3. marts 2021
Ole S.D. Hansen. Arkivfoto
Ole S.D. Hansen. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord om min ven, Ole S.D.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord om min ven, Ole S.D.

Harding Sonne skriver mindeord i anledning af Ole S.D. Hansens død

Albertslund Posten - 20. januar 2021 kl. 07:44

Ole døde nytårsdag.
Han var en slags institution på den socialistiske venstrefløj i Albertslund i kraft af mange års politisk aktivisme og en særegen evne til at skaffe sig venner og samtalepartnere også blandt sine modstandere. Så han var altid meget velinformeret, og derfor også velargumenterende.

arrow Læs også: Mindeord i anledning af Ole S. D. Hansens død

Venstrefløjen kendte han som sin egen bukselomme: "Jeg har jo været medlem af dem alle sammen", sagde han altid om partierne. Og i hvert fald havde han som ganske ung tilsluttet sig DKU, som han forlod under opbruddet blandt kommunisterne i slutningen af 50-erne. Ole blev medlem af SF, som han holdt sig til, indtil næste opbrud (partisplittelsen i 67-68) med dannelsen af VS.

Og mens VS sank helt i knæ og brugte flere år på at genopfinde sig selv og reorganisere sig, var Ole partiløs, indtil han meldte sig ind igen.

Han fik en ret enestående rolle i det lille partis lokalforening, idet han især samarbejdede med kommunalbestyrelsesmedlemmerne og deres støttegrupper, der havde stor glæde af hans omfattende erfaring og viden, samt af hans kompetencer mht økonomisk analyse. Især når debatterne drejede sig om kommunens budget og regnskaber.

Men Ole var også stærkt optaget af socialpolitiske spørgsmål. I de sidste 7-8 år var han et meget aktivt medlem af kommunens ældreråd, valgt 2 gange med rigtig pæne stemmetal. Han kendte rigtig mange og også meget forskellige mennesker. Han talte med alle.

Ole S. D. var barn i et almindeligt arbejderhjem, og han startede da også sit arbejdsliv på en fabrik. Senere i livet læste han i forlængelse af sine usædvanlige evner og store disciplin til cand. polit.

Ole var en god og klog ven, meget belæst og lærd. Især studerede han historie, så han og jeg havde altid masser at tale om (jeg er selv uddannet i faget).

Farvel til en farverig socialistisk veteran med håbet om, at de erindringer, han skrev på, med tiden vil blive tilgængelige for alle. De er spændende. Han viste mig flere af de halvfærdige afsnit.

Ole efterlader sig hustruen, Hanne, og sønnen Bjørn. De savner ham. Det samme gør jeg.

Harding Sonne (medlem af kommunalbestyrelsen 1974-82 for VS)

arrow Mindeord: Ole S. D. Hansen
06. januar 2021 kl. 15:41 Opdateret: kl. 12:51

KONTAKT OS

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?