17. januar 2021
Fra kontrol- og vedligeholdelsescentret styres den overordnede drift af letbanen. Her sker den løbende vedligeholdelse, rengøring og parkering af letbanetogene, når de ikke er i drift. Desuden vil kontrol- og vedligeholdelsescentret huse administration og faciliteter for letbanepersonalet. Foto: Lene Skytthe
Fra kontrol- og vedligeholdelsescentret styres den overordnede drift af letbanen. Her sker den løbende vedligeholdelse, rengøring og parkering af letbanetogene, når de ikke er i drift. Desuden vil kontrol- og vedligeholdelsescentret huse administration og faciliteter for letbanepersonalet. Foto: Lene Skytthe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Letbanen bliver synlig: Rejsegilde på stort kontrolcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Letbanen bliver synlig: Rejsegilde på stort kontrolcenter

Letbanen holdt rejsegilde på kontrol- og vedligeholdelsescentret i Glostrup. Arbejdet med den kommende letbane langs med Ring 3 skrider planmæssigt fremad.

Albertslund Posten - 02. juli 2020 kl. 05:53

Selv om der fortsat flyttes ledninger og gøres plads til selve anlægsarbejdet mange steder langs Ring 3, er Hovedstadens Letbane ved at blive synlig flere steder langs linjen.

I Glostrup er letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenter nu så langt, at der tirsdag kunne holdes rejsegilde på det store areal, hvorfra letbanen i 2025 skal driftes og togene vedligeholdes.

"Vi har nået en vigtig milepæl. Bygningen og grunden her bliver hjertet i Hovedstadens Letbane. Det er herfra, at hele letbanestrækningen og da mange millioner passagerer serviceres. Rejsegildet markerer, at vi er på rette vej. Vi oplever god fremdrift i anlægsarbejdet trods nedlukningen af samfundet under Corona", siger Jakob Thomasen, bestyrelsesformand i Hovedstadens Letbane i en pressemeddelelse.

En stor arbejdsplads

Rejsegildet på den 45.000 kvadratmeter store grund på hjørnet af Ballerup Boulevard og Nordre Ringvej havde deltagelse af et mindre hold gæster i henhold til de nuværende regler om forsamlingsforbud. Traditionen tro blev håndværkerne dog hyldet behørigt.

Blandt andet deltog Glostrups borgmester, som ser frem til, at kontrol- og vedligeholdelsescentret står færdigt.

"Kontrol- og vedligeholdelsescentret her i Glostrup bliver en stor arbejdsplads, hvor mellem 200 og 300 nye medarbejdere møder ind for at tage sig af rengøring og vedligeholdelse af tog samt ikke mindst god drift for de mange millioner årlige passagerer, som Hovedstadens Letbane skal betjene. Vi håber, at den del af de ansatte her på kontrol- og vedligeholdelsescentret får lyst til at slå sig ned her i kommunen. Ellers kan de nemt komme hertil fra vores nabokommuner med blandt andet letbane," siger John Engelhardt, borgmester i Glostrup Kommune.

Bidrag til udviklingen

For cirka et år siden var Region Hovedstaden med til at tage de første spadestik i arbejdet på kontrol- og vedligeholdelsescentret i Glostrup. Her et år senere er der så rejsegilde på kontrol- og vedligeholdelsescentret, og om fem år er Region Hovedstaden en ny letbanelinje rigere.

"Letbanen kommer til at være et stort bidrag til udviklingen af hovedstadsområdet. Med sine 28 kilometer og 29 stationer er letbanen det største infrastrukturprojekt, siden S-togsnettet blev anlagt i 1960'erne. Letbanen vil være med til at sikre gode transportmuligheder på tværs af regionen," fastslår medlem af regionsrådet og formand for trafikudvalget Jens Mandrup.


KONTAKT OS

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?