17. juni 2021
Herstedvester Fængsel
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvindelig betjent overfaldet: Ledelse afviser kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvindelig betjent overfaldet: Ledelse afviser kritik

Én tilskadekomst på en af vores medarbejdere er én for meget, siger institutionschefen i Herstedvester Fængsel.

Albertslund Posten - 07. juni 2021 kl. 09:50
Af Finn Due Larsen

Det har udløst skarp kritik af arbejdsforholdene i Herstedvester Fængsel, at en kvindelig fængselsbetjent onsdag i sidste uge blev overfaldet af en psykisk syg indsat.

arrow Læs også: Forbund raser efter overfald på fængselsbetjent: Vi havde advaret

Som tidligere omtalt har Fængselsforbundet kritiseret ledelsen for ikke at tage advarsler om den indsatte alvorligt. Desuden har forbundet peget på flere års besparelser på bemandingen i fængslet som en del af forklaringen på overfaldet.

Det har nu fået ledelsen i Herstedvester Fængsel til at reagere. Hanne Høegh, der er institutionschef i Herstedvester Fængsel, afviser, at man ikke har taget forholdene omkring den indsatte alvorligt.

Det skriver hun i en mail til AP, hvor hun ikke kommenterer på Fængselsforbundets udmelding om besparelserne på bemandingen.

"Meget alvorligt"

"Kriminalforsorgen kan bekræfte, at der har været en episode, hvor en medarbejder i Herstedvester Fængsel er kommet til skade i forbindelse med en konfliktsituation med en indsat. Fængslet havde i forvejen et særligt fokus på den indsatte og håndterede denne efter en særlig forholdsordre, der angav retningslinjerne for de sikkerhedsmæssige forhold relateret til den pågældende indsatte", skriver Hanne Høegh, og fortsætter:

"Det er naturligvis meget alvorligt, at den ansatte er kommet til skade ved udførelsen af arbejdet. Fængslet har taget hånd om de implicerede medarbejdere, og der er iværksat defusing (aflastnings-samtale, red.) samt kriseberedskab blandt medarbejderne. Den indsatte er overført til et mere restriktivt regime, og der er indgivet politianmeldelse. Èn tilskadekomst på en af vores medarbejdere er én for meget."


KONTAKT OS

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?