10. august 2020
Jobpatruljen tjekker de unges arbejdsforhold i ferieperioden - og det gælder for alle brancher.
Jobpatruljen tjekker de unges arbejdsforhold i ferieperioden - og det gælder for alle brancher.
Foto: Arkivfoto - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jobpatruljen tjekker unges arbejdsforhold i ferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jobpatruljen tjekker unges arbejdsforhold i ferien

Jobpatruljen besøger feriejobbere på Storkøbenhavns arbejdspladser

Albertslund Posten - 14. juli 2020 kl. 08:42
Af Jørgen Brieghel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Unge fra fagbevægelsens Jobpatruljen drager nu igen ud i Storkøbenhavns sommerland for at tjekke løn- og arbejdsforhold for unge i fritids- og sommerferiejob.
Jobpatruljen er i Albertslund mandag den 20. juli. Samme dag kan man også møde dem i Rødovre, Hvidovre, Brøndby, Glostrup, Ishøj, Taastrup og Hedehusene.
I hele landet afdækkede Jobpatruljen sidste år, at over 84% af fritidsjobberne oplevede brud på regler eller love på deres job. I år peger mange henvendelser til Jobpatruljen på en bekymrende udvikling i skyggen af corona-pandemien.

Rettigheder i fritidsjobbet

”Vi har desværre oplevet, at mange arbejdsgivere ikke har forstået, at hjemmeundervisning ikke betyder mindre skolearbejde. Alt for mange elever er blevet bedt om at arbejde mere end de tilladte 12 timer om ugen”, siger Martin Thing, koordinator for Jobpatruljen i Hovedstaden, i en pressemeddelelse.
”Næsten halvdelen af de unge, vi møder, bliver snydt for løn under sygdom, selv om de har ret til det. De unge laver tunge løft og arbejder langt mere, end de må og uden pauser. Mere end en tredjedel har ikke fået instruktioner i at undgå arbejdsskader”, påpeger Martin Thing.
Han tilføjer, at mange unge desværre ved alt for lidt om deres rettigheder i fritidsjobbet.

Oplyser de unge om deres krav

”Det er netop grunden til, at Jobpatruljen er så vigtig og derfor, vi forsøger at komme ud til så mange virksomheder og unge som muligt. Vi vil oplyse de unge om, hvad de har krav på, når de er på job. På den måde sikrer vi, at de yngste får en god start på arbejdsmarkedet”, konstaterer Martin Thing.
Antallet af meget grove sager er dog markant lavere, end hvad 84% kan indikere. Jobpatruljen må dog stadig hvert år tilkalde politi eller Arbejdstilsynet, fordi de unges arbejdskraft bliver udnyttet.


KONTAKT OS

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?