23. september 2020
Christian og Olga Bang med hovedet, kaldet "Sten", som familien leder efter. Det kom senere til at stå i en villahave i Albertslund.
gallery icon

Se billedserie

Christian og Olga Bang med hovedet, kaldet "Sten", som familien leder efter. Det kom senere til at stå i en villahave i Albertslund.
Foto: Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jim Lyngvild efterlyser: Kender du dette hoved?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jim Lyngvild efterlyser: Kender du dette hoved?

Hvor er det i dag, spørger den kendte designer og forfatter, der husker det fra sin opvækst i Albertslund

Albertslund Posten - 18. januar 2020 kl. 07:00
Af Finn Due Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

”Jeg husker fra min ungdom, at dette hoved stod i forhaven ud til vejen, på enten Randager, Porsager, Hvidager eller Kongsager. Ved I om det stadig gør det?" Sådan lød et spørgsmål sendt til redaktionen på AP forleden. Det kom fra en kendt dansker, nemlig Jim Lyngvild.
Den 41-årige designer, forfatter og iværksætter er opvokset i Albertslund, og det "hoved" han efterlyser er en skulptur, og "eftersøgningen" foregår på vegne af familien til manden bag værket:
"Det er kunstnerens barnebarn der søger det", forklarer Jim Lyngvild.

Cyklede tit forbi

For den kendte dansker er hovedet et kært minde:
"Jeg boede i Koglens Kvarter, og når jeg cyklede til og fra skole af stisystemerne, kom jeg tit forbi området ved Randager, hvor jeg så hovedet stå i en af villahaverne", fortæller Jim Lyngvild, der gik på Søndergårdskolen og Egelundskolen.
"Jeg fik tit lyst til at ringe på og høre mere om det hoved. For det var så stort og flot, og det passede på en eller anden måde slet ikke ind der. Senere fandt jeg ud af, at man kaldte detfor "Sten", simpelt hen."
Siden har Jim Lyngvild hørt, at hovedet er blevet udstillet mange forskellige steder i landet, og minderne om "Sten" dukkede op igen, da han så familien til kunstneren bag, Christian Bang, efterlyse hovedet på Facebook.
"Jeg tænkte, at det kan være det er forsvundet helt, måske solgt til en rigmand, måske helt væk. Hvem ved? Men jeg ville i hvert fald gerne hjælpe familien med en efterlysning."
Kunstneren bag er Arne Bang, og det er hans barnebarn, Simon Bang, der på Facebook efterlyser værket. Det gør han med et billede, sort-hvidt og af ældre dato, hvor man kan se "Sten" sammen med Simons oldefar, Christian Bang, og dennes svigerdatter, Olga Bang - som altså er Simons farmor.

Cement eller beton

Han skriver her blandt andet, at det er "støbt i cement eller beton":
"Jeg bilder mig ind, at jeg kan huske det enorme hoved fra min barndom, men jeg vil ikke lægge hovedet på blokken for den påstand, da det kan sagtens være at myte og fakta elegant blander sig i både drengens og den voksne mands erindring. Men på et tidspunkt blev hovedet solgt og siden er det forsvundet ud af historien og familien og ingen har siden kunne finde ud af hvem der købte det og hvor det efterfølgende havnede. Måske på den østlige del af Sjælland? Hvis nogen ved hvor det står, så giv lyd, tak", skriver Simon Bang.
Opfordringen og efterlysningen er hermed givet videre. Kan du hjælpe på vej i "jagten på det forsvundne hoved", så må du meget gerne skrive til AP, på ap@albertslundposten.dk, eller Jim Lyngvild på hans Facebook-side.


KONTAKT OS

Har debatten om sexisme taget overhånd?