14. maj 2021
43 kommuner har allerede indført røgfri arbejdstid. Nu følger Albertslund trop. Arkivfoto
43 kommuner har allerede indført røgfri arbejdstid. Nu følger Albertslund trop. Arkivfoto
Foto: ehabeljean - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen røg i arbejdstiden i Albertslund Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen røg i arbejdstiden i Albertslund Kommune

43 kommuner har indført røgfri arbejdstid. Fra 1. august følger Albertslund trop

Opdateret 14. juli 2020 kl. 08:52
Albertslund Posten - 14. juli 2020 kl. 05:45
Af Jørgen Brieghel

Der er sikkert mange, der er rygende uenige i at det skal være sådan. Men allerede ved årsskiftet blev arbejdstiden på Albertslund Kommunes skoler røgfri. Fra 1. august følger resten af Albertslund Kommunes arbejdspladser med - det betyder, at al arbejdstid i Albertslund Kommune er røgfri fra den 1. august 2020. Kommunaldirektør Jette Runchel siger om beslutningen, som kommunalbestyrelsen har truffet:

"Tobaksrygning er den enkeltfaktor, der har den største negative indflydelse på danskernes helbred. Derfor ønsker vi nu i Albertslund Kommune at sikre vores medarbejdere et røgfrit arbejdsmiljø og forebygge skader af rygning. Vi ønsker at sende et positivt signal til vores borgere, herunder børn og unge i kommunen ved at være gode rollemodeller ved ikke at ryge. Det handler kort fortalt om sundhed og vise vejen."

Kommunen tilbyder i samarbejde med Apoteket i Albertslund gratis rygestopkurser for medarbejderne, så ændringen, når folk kommer tilbage fra ferie, kan blive mere bæredygtig for de, der i dag ryger i løbet af arbejdstiden.

43 kommuner har indført røgfri arbejdstid før Albertslund Kommune. Det står på et af de bezzerwizzer-kort, som er delt ud til medarbejdere i kommunen som et led i en kampagne for at gøre opmærksom på ændringen, der træder i kraft fra 1. august 2020.


KONTAKT OS

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?