15. april 2021
Der kan stadig testes i MusikTeatret.
Der kan stadig testes i MusikTeatret.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen genåbning: Høje smittetal tvinger Albertslund til at lukke skoler, SFO og klubber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen genåbning: Høje smittetal tvinger Albertslund til at lukke skoler, SFO og klubber

Albertslund Kommune fik mandag eftermiddag påbud om at lukke skolerne frem til den 11. april, fordi smittetallet er for højt

Albertslund Posten - 05. april 2021 kl. 16:45
Af Jørgen Brieghel

Styrelsen for Patientsikkerhed har til eftermiddag, mandag den 5. april, kontaktet Albertslund Kommune med et påbud om at skolerne skal lukkes, fordi incidenstallet er over 200, og det er for højt. Derfor skal skolerne som et præventivt tiltag lukkes.
Det oplyser Albertslund Kommune på sin hjemmeside.
”Vi beklager meget, at vi tidligere meldte noget andet ud. Vi havde glædet os, ikke mindst på børnenes vegne, til at de igen kunne komme i skole. Påbuddet om at lukke skolerne gælder i første omgang frem til den 11. april. Det betyder altså, at skolerne er lukket for alle klassetrin i den her uge inkl. SFO'er og klubber”, oplyser kommunen.

Det gælder altså ikke dagtilbud som vuggestuer, dagpleje, børnehave.

arrow Læs også: Borgmester: Jeg troede på en genåbning indtil mandag middag
Nødpasning

Der tilbydes nødpasning for børn til og med 4. klasse. Efter følgende retningslinjer:
1) hvis forældre er i beskæftigelse eller selvstændige erhvervsdrivende og enten ikke er hjemsendt eller varetager beskæftigelsen eller erhvervet hjemmefra.
2) der har særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov.
Alle forældre opfordres til at holde deres børn hjemme, men der vil være nødpasning som ovenfor beskrevet, hvis forældre på ingen måde har andre pasningsmuligheder.

Smitten skal ned

”At smittetallene i Albertslund er stigende, er noget vi skal tage alvorligt. Det er derfor vigtigt, at vi alle følger retningslinjerne om ikke at samles for mange, have god håndhygiejne osv. Og så er det vigtigt at blive testet ofte, når man ser mange mennesker - f.eks. når man går på arbejde, dyrker idræt og skole. Det er den måde, vi kan få inddæmmet smitten og dermed få smittetallet til at falde igen og forhåbentlig få børnene tilbage i skole i næste uge igen”, meddeler kommunen påp sin hjemmeside.
Man kan stadig få et overblik over testmuligheder i Albertslund og omegn her på kommunens hjemmeside, www.albertslund.dk/test

Liberale erhverv kan godt åbne

Ifølge Albertslund Kommunes informationschef, Janus Enemark Nissen, gælder på buddet udelukkende skoler, SFO'er og klubber.
"Det ser ud som om, de liberale erhverv godt kan åbne", meddeler han i en kommentar på Facebook.

Gymnasiet

Vestskoven Gymnasium er også blandt de undervisningstilbud, der er omfattet af påbudet om lukning. Så her ser man frem til - forhåbentlig - at kunne genåbne 12. april.


KONTAKT OS

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?