29. maj 2020
Den hvide traktor stabiliserer den regnvåde jord til støjvoldene i Hyldager Bakker. Foto: Albertslund Kommune
Den hvide traktor stabiliserer den regnvåde jord til støjvoldene i Hyldager Bakker. Foto: Albertslund Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad laver den hvide traktor på Hyldager Bakker?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad laver den hvide traktor på Hyldager Bakker?

Der sker i øjeblikket kalkstabilisering af dyngvåd jord i området

Albertslund Posten - 22. marts 2020 kl. 07:52
Af Jørgen Brieghel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der kører en hvid traktor rundt i Hyldager Bakker - hvor der i øjeblikket arbejdes med at opbyggestore store støjvolde.

Hvad laver den hvide traktor, har albertslundere spurgt. Merete Winther, Miljøsagsbehandler i Albertslund kommune, svarer.

"Siden jordmodtagelsen på Hyldager Bakker startede, har projektet været påvirket at den megen nedbør, som er konstateret i efteråret 2019, og som er forsat over vinteren og de første måneder i 2020", fortæller Merete Winther.

"Det blev derfor besluttet, at der skulle åbnes for modtagelse af jord i det nordlige område, hvor håndtering af våd jord er mulig på grund af store arealer uden skærpet krav til jordstyrken. Det nordlige område kan dog tidligst modtage jord fra 1. maj 2020, dels på grund af vilkår i Miljøgodkendelsen, og dels på grund af ledningsomlægninger i det nordlige område tidligst kan afsluttes i slutningen af marts 2020".

Merete Winther fortæller, at det derfor ikke længere er muligt at indbygge jord i det sydlige område, uden at det kommer til at berøre de områder, hvor der er skærpet krav til jordstyrken.

Den våde jord kan ikke indbygges, så de forudsatte jordstyrker kan opnås.

Men det er der råd for, fortæller Merete Winther:

"En velkendt metode som anvendes til stabilisering af våde områder som alternativ til udskiftning af våd jord mv. er, at jorden kalk- stabiliseres. Det gøres ved at den våde jord udlægges i lag af ca. 0,40 m som fræses, tilsættes brændt kalk og komprimeres".

Og det er lige netop det, den hvide traktor arbejder med i øjeblikket.

Behovet for at kalkstabilisere jorden forventes at vare frem til 1. maj. Hvis mængden af nedbør bliver mindre, og den stigende fordampning kan udnyttes, kan brug af kalkstabilisering evt. stoppes tidligere.


KONTAKT OS

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?