20. januar 2021
På hjemmeplejens kontor i Værkstedsgården bliver der gjort rent tre gange om dagen, og alle spritter, som June Nielsen her, af ved indgangen. Foto: due.
gallery icon

Se billedserie

På hjemmeplejens kontor i Værkstedsgården bliver der gjort rent tre gange om dagen, og alle spritter, som June Nielsen her, af ved indgangen. Foto: due.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjemmeplejen: Sådan gør vi for at sikre mod smitte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemmeplejen: Sådan gør vi for at sikre mod smitte

Der sprittes af i stor stil og forholdsreglerne er strammede, lyder det fra hjemmeplejen i Albertslund

Albertslund Posten - 07. april 2020 kl. 06:00
Af Finn Due Larsen

Et af de udsatte job under Coronakrisen må siges at være hjemme- og sygeplejen.

Hos kommunen oplever man jævnligt, at borgere henvender sig med bekymrede spørgsmål om hvordan man i den kommunale hjemmepleje håndterer smitterisiko i forbindelse med Corona.

Men fra Kitt Pedersen, udviklingssygeplejerske i hjemme og sygeplejen, er meldingen klar:

Kære borgere, ro på - der er styr på det.

"Vi har strammet op på de hygiejniske forholdsregler, både på vores kontor i Værkstedsgården og ude hos borgerne", siger hun.

På kontoret på Værkstedsgården spritter hun alt af hver morgen klokken 06, og derudover gøres der rent klokken 13 og 20 hver dag.

"Det er alt, alle håndtag, kopimaskine, køleskabshåndtag, kontakter og så videre", siger hun.

Alle der kommer ind, skal spritte hænder af ved indgangen og inden der røres ved noget, forklarer Kitt Pedersen, og tilføjer:

"Før mødte alle medarbejdere ind på kontoret om morgenen kl.7.30, nu møder der kun én assistent og én sygeplejersker ind i hver gruppe, alle andre i møder direkte ude hos den enkelte borger".

Medarbejderne er meget mindre i fysisk kontakt med hinanden, ud fra myndighedernes retningslinjer. Nu foregår kommunikation via omsorgssystem, mail, sms og telefonopkald.

Hver gang en medarbejder sætter sig ind i bilen, bliver håndtaget og rattet desuden sprittet af.

"Ude hos borgerne sprittes hænder af ved indgangsdørene, og vi tager jakkerne af og spritter af så meget vi kan, men skal huske at der hvor der kan vaskes hænder skal dette gøres" indenfor", fortæller June Nielsen, der er social- og sundhedsassistent.

Skal der laves mad i køkkenet, overholdes alle forholdsregler, forklarer hun videre. Ligesom berøring med borgeren naturligvis såvidt muligt skal undgås. Men den personlige pleje skal dog stadig passes.

"Hvis nogen er syge, skal de tilses, og så sikrer vi os alt hvad vi kan, med handsker og andet udstyr", siger June Nielsen.

"Skal en borger i bad, prøver vi såvidt muligt at høre pårørende, om de evt. kan hjælpe", siger Suganthy Kajendran der er sygeplejerske, og tilføjer:

"Medicindosering med stor hygiejnisk fordel kan ske via apoteket, således at medicinen kommer i så få hænder så muligt, alt sammen for at forebygge smitterisiko".

"Hvis en borger er smittet, eller der er mistanke om smitte, følger vi de gældende udstede retningslinjer fra myndighederne, dvs. vi vil bede borgeren om at tage mundbind på, hvis borger ikke kan dette hjælper vi selvfølgelig. Personalet der skal udføre hjælpen, tager mundbind, overtrækskittel, beskyttelsesbriller alt afhængig opgavens art og hvor tæt på borger man skal ", siger Kitt Pedersen.

Hendes budskab fra hjemme- og sygeplejen er klar:

"Der er ingen grund til bekymring hos borgerne. Vi gør alt hvad vi kan for at sikre borgerne og os selv."


KONTAKT OS

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?