26. oktober 2021
Steen Christensen.
gallery icon

Se billedserie

Steen Christensen.
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Granit og koloristiske malerier udstilles på Birkelundgård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Granit og koloristiske malerier udstilles på Birkelundgård

Albertslund Kunstforening udstiller værker af to kunstnere på Birkelundgård

Albertslund Posten - 12. oktober 2020 kl. 05:11

I midten af halvfemserne tog Steen Christensens arbejde en ny kurs. Han mødte en billedhugger fra Vestjylland, var på weekend hos ham og blev introduceret til arbejdet i sten.

"Jeg fik noget af hans gamle værktøj, og så var jeg i gang. I løbet af de næste år fik jeg lavet rigtig mange figurer."

I 2001 blev Steen Christensen inviteret til Morilds sommerudstilling. Det blev så stor en succes, at han besluttede at sige sit lærerjob op og starte sit billedhuggeri på fuld tid. Året efter åbnede han "Steengalleriet" i Unnerud ved Nykøbing Sjælland. Bøger af granit var i starten en væsentlig del af Steen Christensen's produktion, fordi bøgers evne til at forbinde slægters erindring, overbringe indsigt og visdom fra generation til generation, er en betydelig del af menneskehedens muligheder for udvikling. "Vores moderne tidsalder præges jo af mange nye elektroniske medier. Derfor synes jeg, det er vigtigt at huske på, at vi er en del af historien. Og den er jo let tilgængelig i vores gamle, slidte bøger," fastslår Steen Christensen. Steen Christensen udstiller i øvrigt i Skulpturbanken i Hyldespjældet.

Tine Weppler
Tine Weppler's malerier kan meget vel kaldes "Kunst med farver" eller "Farverige relationer". Tine Weppler er født i 1958 i København. Uddannet lærer, og billedkunstner fra Emdrupborg Statsseminarium og Holbæk Kunsthøjskole. Har en dynamisk, ekspressiv stil med stærke og klare farver. Tine har udstillet i Danmark, Tyskland, Spanien og skal i foråret 2021 udstille i New York. Hendes malerier er ved første øjekast abstrakte med vildskab og masser af energi i farvekombinationerne. Når man kigger nærmere efter, toner figurer, dyr, historier og mennesker frem på lærredet. Man bliver suget ind og lægger selv både stemninger og følelser i de figurer, man ser. Malerierne åbner således op for dybere lag, som kan være svære at sætte ord på. Brøndby Kunstforening september 2019: "Kunstmaler Tine Weppler sætter i sin udstilling: "It´s all about people"

Fernisering
Igen afholdes "fernisering" lørdag den 12. oktober i to omgange, nemlig kl. 14.15 og kl. 15.30. På begge tidspunkter vil de to kunstnere give den sædvanlige introduktion. Grundet Covid-19 retningslinjer må der kun være 28 personer ad gangen i udstillingslokalerne.

Der er fernisering på udstillingen på Birkelundgård, Damgårdsvej 25, 2620 Albertslund, lørdag den 17. oktober 2020, kl. 14 - 17. Kunstnerne vil være til stede på ferniserinsdagen og fortæller om deres arbejder henholdsvis kl. 14.15 og 15.30. Udstillingen, hvortil der er gratis adgang, er desuden åben søndag den 18. samt lørdag den 24. kl. 14 til 17 samt søndag den 25. oktober kl. 14 til 15.30. Se mere på Kunstforeningens hjemmeside: www.albkunst.dk


KONTAKT OS

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?