1. november 2020
Skal der bygges boliger på radiogrunden eller ikke? Det bliver der først taget stilling til i forbindelse med behandlingen af kommuneplanen næste forår. Arkivfoto
Skal der bygges boliger på radiogrunden eller ikke? Det bliver der først taget stilling til i forbindelse med behandlingen af kommuneplanen næste forår. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fremtiden for radiogrunden afgøres først næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremtiden for radiogrunden afgøres først næste år

Et forslag fra en række partier i kommunalbestyrelsen om at lade radiogrunden forblive urørt skov blev ikke vedtaget. I stedet besluttede flertallet at udskyde den endelige beslutning for, om der skal bygges på grunden

Albertslund Posten - 20. maj 2020 kl. 10:47
Af Jørgen Brieghel

Hvad skal der ske med radiogrunden? Det afgøres først i forbindelse med vedtagelsen af kommuneplanen i foråret 2021.

arrow Læs også: Fem partier vil fastholde Radiogrunden som skov

En privat investor har ønsket at opføre boliger på grunden, der ligger i et hjørne af Vestskoven ud til Gl. Landevej. Det kræver ændring fra nuværende landzone til byzone.

Partierne SF, Radikale, Alternativet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten har foreslået til kommunalbestyrelsen, at området ikke ændres. Radiogrunden skal forblive urørt skov.

Forslaget blev behandlet på det seneste kommunalbestyrelsesmøde.

Skal være urørt skov

Helge Bo Jensen (Enh.) gav baggrunden for forslaget:

"Radiogrunden skal blive ved med at være landzone, træbevoksningen bevares, og det skal forblive urørt skov eller naturskov. Det er for at bevare et rekreativt område i Vestskoven. Vi må konstatere, at der ikke er behov for byudvikling her. Der byudvikles mange andre steder, og det vurderes juridisk, at så er det næppe muligt at få lov til at ændre fra land- til byzone. Samtidig har vi en biodiversitetskrise. Der er brug for flere træer og ikke færre. Endelig er det her område særligt velegnet som urørt skov, fordi det har ligget stille i en årrække", sagde Helge Bo Jensen.

Fri natur

"Der er vel ingen tvivl om, at vi ønsker mere fri natur på naturens præmisser", sagde Kenni Flink (Alt.). "Men afstemningen her vil nok give sig selv. Derfor er vi villige til at gå på kompromis, så der kun opføres nybyggeri på de nuværende bebyggede arealer - med respekt for naturen".

"Vi skal bevare Radiogrunden, som den er", fastslog Vivi Nør Jacobsen (SF). "Vi har ikke brug for flere byggegrunde her og nu - men brug for rekreative områder. Skov for alle, og ikke et boligområde for de få. Forestil jer boliger derude. Vil man så gå igennem området? Jeg har selv boet på Lange Eng, og de få gange, der kom nogen gennem på stien, var det for at se arkitekturen. Det er en illusion, at selvom der er boliger, vil folk gå igennem. Det er et naivt håb. Lad os frede træerne og udvikle vores skov".

Ikke rekreativt

"Det her er ikke et rekreativt område", understregede Lars Gravgaard Hansen (Kons.) "Det er privat og det er indhegnet. Det kan blive det, men det er det ikke. Flere partier har undladt at stemme for byudvikling, fordi de vil have en helhedsplan. Nu går de samme ind og siger, at de ikke behøver en helhedsplan. Der kan bare pilles noget ud. For det passer os bedst nu. Lad os behandle det her sammen med kommuneplanen i 2021. Det her er en naturlig del af det"

Sofie Amalie Blomsterberg (V) var enig:

"Jeg har været på Herstedhøje, hvor man ikke kan se byen for bare træer. Så jeg er ikke bekymret for at bygge på Radiogrunden. Det er i forvejen et lukket område. Jeg tror, at nye boliger vil åbne området. Vil man gå igennem? Hvis jeg skal igennem skoven, skal jeg igennem hele Røde Vejrmølle - så det er ikke et problem".

Kan ikke isoleres

Jørn Jensby (Soc.) var enig med Lars Gravgaard:

"Man bør se på grunden samlet, som Lars Gravgaard også var inde på. Kommuneplanen kommer til behandling i 2021. Radiogrunden kan ikke isoleres, men skal behandles sammen med de øvrige områder i kommunen", mente Jørn Jensby.

Vil det ske i Dyrehaven?

"Kunne man forestille sig, at det samme skete i Dyrehaven? At man tog et areal på nordkysten og lavede villaer der? Det tror jeg ikke", mente Lene Rygaard Jessen (Enh.) "Vi har unik skov her, og i forvejen har vi mange store boligområder herude. Under corona har man set, hvordan skoven er brugt af mange mennesker. I Glostrup er der bygget tilsvarende boliger, som planlægges her. De er dyre, og der er tilsyneladende ikke afsætning på dem. Vi skal ikke bygge her, men hellere omkring stationen og der hvor der skal være letbane. Hold byggerierne væk fra skoven".

Indhegnet område

"Det her er et rekreativt område - bare ikke det der er indhegnet. Kunne man holde sig inden for det, så OK for mig. Problemet er, at der skal bygges uden for det indhegnede område", sagde Allan Høyer (DF).

"Hvorfor skal det her afvente en ny kommuneplan? I har travlt med at bygge andre steder - der skal det da ikke afvente en kommuneplan", indskød Helge Bo Jensen.

Og Steen Christiansen (Soc.) svarede:

"Fordi det drejer sig om planlovens bestemmelser, hvor man skal forholde sig til den samlede byudvikling i forbindelse med kommuneplanen. Der er gang i meget byudvikling i Albertslund, så den her sag kan godt klare, at vi først beslutter noget i 2021".

Ikke midt i skoven

Lars Gravgaard Hansen understregede:

"Det her er ikke midt i Vestskoven. Det er en privat grund, der ligger i udkanten af skoven. Og det er ikke os der bygger. Det er os der er myndighed på lokalplanen, og det er det, vi skal forholde os til. Derfor holder vi fast i vores beslutning".

Steen Christiansen stillede ændringsforslag om, at beslutningen tages i forbindelse med kommuneplanens vedtagelse i foråret 2021.

Herefter var der afstemning. Først om forslaget fra de fem partier. Det blev ikke vedtaget. Forslagsstillerne (9) stemte for. Resten (12) imod.

Ændringsforslaget blev vedtaget med stemmer fra Soc., Kons. Og V. (12).

Imod stemte SDF, Alt. Og Enh. (5).

Radikale og DF undlod (4)

arrow Byggeri på Radiogrunden kan blive svært at få igennem
10. marts 2020 kl. 05:47 Opdateret: kl. 07:25
arrow DEBAT: Lad 4.500 træer blive til 500.000
29. februar 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 09:19
arrow En halv million nye træer skal plantes i Albertslund de kommende år
14. februar 2020 kl. 06:00 Opdateret: kl. 12:41

KONTAKT OS

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?