22. september 2021
I forvejen er Ringvejskrydset i Glostrup noget af en trafikal udfordring. Nu bliver det endnu vanskeligere for trafikanter at færdes i området, for krydset spærres ganske enkelt i 12 uger fra 6. august, mens arbejdet med at lægge sport til letbanen ned midt i krydset står på. Foto: Hovedstadens Letbane
I forvejen er Ringvejskrydset i Glostrup noget af en trafikal udfordring. Nu bliver det endnu vanskeligere for trafikanter at færdes i området, for krydset spærres ganske enkelt i 12 uger fra 6. august, mens arbejdet med at lægge sport til letbanen ned midt i krydset står på. Foto: Hovedstadens Letbane
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forvent trafikproblemer: Letbanearbejde spærrer Ringvejskrydset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forvent trafikproblemer: Letbanearbejde spærrer Ringvejskrydset

Hovedstadens Letbane spærrer fra 9. august Ringvejskrydset af. Der skal lægges elementer til letbanes spor midt i selve krydset

Albertslund Posten - 24. juli 2021 kl. 06:21
Af Jørgen Brieghel

Arbejdet med letbanen i Ringvejskrydset er nu kommet så langt, at der skal lægges elementer til letbanens spor inde midt i selve krydset.

Det betyder, at det er nødvendigt at spærre for gennemkørsel i krydset via Hovedvejen, både i øst- og vestlig retning i en periode på 12 uger.

Noget som også kan påvirke trafikanter i både bil, bus og cykler fra Albertslund.

Endvidere vil der være spærret for alle venstresving i krydset. Cyklister og gående vil fortsat kunne krydse Ringvejen via Hovedvejen i begge retninger.

Der vil fortsat være åbent for gennemkørsel for biltrafikken på Ringvejen i både nord- og sydlig retning gennem krydset samt mulighed for at foretage højresving i samtlige retninger.

Det betyder det

I de 12 uger, hvor Hovedstadens Letbanes entreprenør Per Aarsleff A/S spærrer for gennemkørsel på Hovedvejen, skal der udføres flere omfattende aktiviteter i krydset.

Først skal man lægge store tværgående betonafvandings-ledninger og nedlægge de gamle ledningsanlæg i krydset. Derefter skal man forberede og udføre letbanesporet.

Efter udførelsen af letbanesporet skal der laves niveauopretning i hele krydset, for at udligne niveauforskelle i terrænet.

Starter 9. august

Arbejdet vil blive udført på hverdage i tidsrummet kl. 7-22 samt i weekenden kl. 8-18 i henhold til Glostrup Kommunes forskrift om miljøhensyn ved anlæg af letbanen.

Selve trafikafspærringerne forventes at blive opsat tidligt om morgenen mandag den 9. august 2021, og i den forbindelse kan der være støj og blink fra arbejdskøretøjer i de tidlige morgentimer.

Sådan får du trafikinformation

Forud for selve omlægningen bliver der opsat varslingstavler, der informerer bilister om de trafikale ændringer, som spærringen vil medføre. Der vil også blive opsat tydeligt markerede omkørselsruter.

Hovedstadens Letbane anbefaler, at man planlægger sin tur på trafikinfo.dk, inden man sætter sig bag rattet, så man kører udenom krydset i perioden, hvor spærringen finder sted.

Man kan indtaste din daglige rute til og fra fx arbejde, så man løbende får trafikmeldinger på e-mail om vejarbejdet, der foregår på ruten.

Derudover kan man via navigationssystemer få information om trafikken undervejs på sin rute.

Den delvise spærring af krydset vil ligeledes påvirke busserne i området.

Hvis man rejser med bus, er det derfor en god idé at tjekke dinoffentligetransport.dk eller rejseplanen.dk, inden man tager afsted.

På Hovedstadens Letbanes hjemmeside, dinletbane.dk/trafik, er der samlet et overblik over, hvor man kan finde information om den aktuelle trafiksituation, uanset om man er gående, cyklist, bilist eller rejser med kollektiv transport.


KONTAKT OS

Synes du, at kommunen er der for dig?