6. december 2020
Fra optagelsen af videoerne om de fem ?gode? undskyldninger for ikke at sortere madaffald. Foto: Agenda Center Albertslund
Fra optagelsen af videoerne om de fem ?gode? undskyldninger for ikke at sortere madaffald. Foto: Agenda Center Albertslund
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: For meget madaffald ender stadig i beholderen til restaffald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For meget madaffald ender stadig i beholderen til restaffald

Troldnøddegården og Valnøddegården er bedst til at sortere madaffald, viser nye tal

Albertslund Posten - 21. november 2020 kl. 06:30
Af Jørgen Brieghel

Meget madaffald i Albertslund ender stadig i skraldeposen med restaffald.

Det viser tal fra kommunen, oplyser Agenda Centeret.

Tallene stammer fra boligområder med fælles beholdere, og de varierer meget. Lige fra 30 kg madaffald pr. person om året til 88 kilo.

Det betyder, at beboerne i nogle boligområder sorterer tre gange så meget madaffald som andre. Det afspejler sig også i mængden af restaffald.

I boligområder med mest madaffald, vejer restaffaldet mindst. I top, med mest madaffald, ligger Troldnøddegården og Valnøddegården.

Film om undskyldningerne
"Tallene viser, at mange borgere i Albertslund, er ret gode til at sortere madaffald, men også, at mange stadig ikke er kommet ordentlig i gang. Og det er superærgerligt, når vi nu har et affaldssystem, hvor ressourcerne i madaffaldet kan blive til biogas og gødning til gavn for både miljø og klima", siger Signe Landon fra Agenda Centeret. "Det vil vi i Agenda Centeret sammen med "Affald og Genbrug" i kommunen gerne gøre noget ved. Vi kontakter derfor de boligområder, hvor mængden af madaffald halter bagefter, og sætter nogle initiativer i gang sammen med dem. Derudover har vi lavet nogle små film, der med et glimt i øjet tager fat i de 5 mest brugte undskyldninger, for ikke at sortere. Filmene kan man se på vores Facebookside.

Er du en af dem, der endnu ikke er kommet i gang med at sortere madaffald, og er i tvivl om, hvordan du skal gøre, så står vi i Agenda Centeret altid til rådighed med gode råd, madaffalds-spande og grønne poser", slutter Signe Landon.


KONTAKT OS

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?