18. januar 2021
Fuldt hus i Birkelundgaardladen - et foto fra tiden inden corona, hvor der kunne holdes arrangementer på Birkelundgaard. Arkivfoto
Fuldt hus i Birkelundgaardladen - et foto fra tiden inden corona, hvor der kunne holdes arrangementer på Birkelundgaard. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere foreninger skal have adgang til Birkelundladen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere foreninger skal have adgang til Birkelundladen

Låneaftalen mellem kommunen og Kulturhuset Birkelundgaard skal fornyes

Albertslund Posten - 08. maj 2020 kl. 06:02
Af Jørgen Brieghel

Der skal være mere åben adgang til Birkelundgaard-bygningerne og en bedre mulighed for, at flere foreninger kan holde arrangementer i Birkelundladen.

arrow Læs også: Udsigt til en ny låneaftale for Kulturhuset Birkelundgaard

Det er hovedtrækkene med den nye låneaftale, der er ved at blive indgået mellem Foreningen Kulturhuset Birkelundgaard og Albertslund Kommune.

Låneaftalen for Foreningen Kulturhuset Birkelundgaards brug af bygninger ved Birkelundgaard udløber med udgangen af 2020. Den nye aftale skal være 10-årig.

Ændret aftale
I forslaget til den nye låneaftale er der ændret, så foreningen nu låner laden, kostalden, depotrummet og garagen, hvor de tidligere også lånte længen, haven og gårdspladsen.

Desuden var der tidligere en ret til at bruge stuehuset op til otte gange om året til arrangementer. Det er ikke tilfældet i den nye aftale.

Foreningen Kulturhuset Birkelundgaard kan låne stuehuset på lige fod med andre foreninger ved bookning gennem Webbook, som andre af kommunens foreninger bruger. Foreningen har ikke fortrinsret.

Sammen med andre
I forslaget til den nye låneaftale er Foreningen Kulturhuset Birkelundgaard indstillet på at indgå i dialog om afholdelse af minimum 2 - 4 samarbejdsarrangementer i laden med andre foreninger, institutioner eller andre aktører, hvor arrangementerne er åbne for byens borgere.

Det er en forudsætning, at samarbejdsarrangementerne indholdsmæssigt lever op til Kulturhuset Birkelundgaards vedtægter, og de skal annonceres som samarbejdsarrangementer.

For planlægningens skyld skal henvendelse til Foreningen Kulturhuset Birkelundgaard om samarbejdsarrangementer ske til bestyrelsen inden den 1. oktober året før det kalenderår, samarbejdsarrangementet ønskes afholdt.

Blev sendt retur
Lokalerne, som ikke er omfattet af låneaftalen med Foreningen Kulturhuset Birkelundgaard, kan fra den 1. januar 2021 lånes ved booking i Webbook af alle foreninger.

Forvaltningen mener, at der med den nye låneaftale bliver en mere åben adgang til bygningerne generelt og en udvidet mulighed for at afholde arrangementer i laden.

Forslaget til en låneaftale var til behandling på Kultur- og fritidsudvalgsmødet forleden.

Her blev sagen sendt tilbage til forvaltningen.

Politikerne vil vide, hvorfor laden ikke kan benyttes af alle andre foreninger. Og have svar på, hvad konsekvensen vil være, hvis forslaget til ny låneaftale ikke vedtages.


KONTAKT OS

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?