15. maj 2021
Borgmester Steen Christiansen, låner Frazeen Shah (der vil låne et kort, så snart det er muligt) og Nationalmuseets vicedirektør Anni Mogensen ved introduktion af den den nye forsøgsordning forleden. Foto: Albertslund Bibliotek
Borgmester Steen Christiansen, låner Frazeen Shah (der vil låne et kort, så snart det er muligt) og Nationalmuseets vicedirektør Anni Mogensen ved introduktion af den den nye forsøgsordning forleden. Foto: Albertslund Bibliotek
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire biblioteker med i et forsøg: Nu kan du låne et museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire biblioteker med i et forsøg: Nu kan du låne et museum

Nationalmuseet er gået sammen med Albertslund Bibliotek og tre andre biblioteker om et unikt projekt, hvor der bibliotekets lånere forsøgsvis kan hente et kort på biblioteket, der giver fri adgang til Nationalmuseet. Museums-kortet kan lånes fuldstændigt, som var det en bog.

Albertslund Posten - 03. maj 2021 kl. 08:26
Af Jørgen Brieghel

Nationalmuseet ønsker at bringe danskerne endnu tættere på vores fælles historie og styrke sammenhængskraften igennem alt det, vi deler om vores danmarkshistorie. Derfor har museet lavet en medlemsklub NATKLUB for at fremme fællesskabet. Og klubben skal være for alle.

Bibliotekerne i Holbæk, Albertslund, Rudersdal og Køge er med i forsøgsordningen, som gælder hele 2021.

De fire biblioteker får hver 35 natklubkort, der hos bibliotekerne betegnes museumskortet, som kan udlånes.

Med et NATKLUB lånekort får kortholderen og en ledsager fri entré til museet i 4 uger ligesom ved et almindeligt boglån. Normalt koster et NATKLUB-medlemskort 345 kr. Man kan låne flere kort, så foreninger fx. kan låne til flere medlemmer og tage afsted sammen. I det nye år kan gæsterne bl.a. spille historiebanko, tage med på et farefuldt togt i den nye store vikingeudstilling, heppe med til forårets sportsbegivenheder eller gå på skattejagt med børnene i museets samlinger.

Rækker ud til nye gæster

Bibliotekerne er glade for at kunne låne kommunens borgere et medlemskab til Nationalmuseet.

"Projektet giver fantastisk god mening, da rigtig mange af vores brugere ikke går på museum i dag. Sammen med Nationalmuseet opfordrer vi desuden NGO'er og lokale frivillige organisationer til at låne og bruge Museums-kortet", siger Marie-Louise Fischer Hoffmann, bibliotekschef på Albertslund Bibliotek.

Vi krydser veje igen

Albertslunds borgmester, Steen Christiansen, supplerer:

"Direktør for Nationalmuseet, Rane Willerslev, var med ved åbningen af verdens længste vikingebro i Albertslund for halvandet år siden. Fordi det er interessant nationalhistorisk med sådan en rekonstruktion fra vikingetiden. Og nu krydser Nationalmuseet og Albertslund igen veje med det her pilotprojekt. Det er vi rigtig glade for i Albertslund. Det er dejligt at se, at museet er og gerne vil være et museum for alle danskere - også borgerne i Albertslund. Vi har mange borgere, der interesserer sig for kultur og historie, men som måske endnu ikke har haft lejlighed til at besøge Nationalmuseet. Nu bliver det lidt nemmere, og jeg er glad for at museet på den måde rækker hånden ud til os," siger Steen Christiansen.

Se mere om Museumskortet på bibliotekets hjemmeside og kom ind og lån et eller flere. Det er muligt fra 3. maj 2021.


KONTAKT OS

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?