7. juni 2020
Amazing Grace - Aretha Franklin under optagelserne.
gallery icon

Se billedserie

Amazing Grace - Aretha Franklin under optagelserne.
Foto: Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Filmen om Aretha Franklin fuldført 47 år efter optagelserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filmen om Aretha Franklin fuldført 47 år efter optagelserne

”Amazing Grace” er filmen om legendariske Aretha Franklins optagelser af albummet af samme navn. Danmarkspremiere i Albertslundbiograferne

Albertslund Posten - 12. januar 2020 kl. 07:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 1972, over to aftener, den 13. og den 14. januar, indspillede Aretha Franklin sit album "Amazing Grace" i en kirke i det sydlige Los Angeles.
Mens Franklin planlagde sit album, besluttede Warner Brothers at filme begivenheden, der skulle finde sted i begyndelsen af 1972. Warner Communications havde høstet succes med den nye trend med synergi-effekt på tværs af selskabets vinger i form af kæmpesuccessen med Michael Wadleighs film og musikalbum "Woodstock" i 1970. Warner havde betalt 100.000 dollars for rettighederne og filmen indspillede 17 millioner dollars, mens albummet solgte 3 millioner eksemplarer. Warner havde håbet, "Amazing Grace" ville opnå samme succes.
Warners musikdirektør, Joe Boyd (Nick Drake, Pink Floyd-producer), foreslog at hyre dokumentarfilmskaberen Jim Signorelli, men allerede før aftalen med ham blev underskrevet, havde Ted Ashley, Warners CEO, nævnt projektet for Sydney Pollack. På det tidspunkt var Pollack netop blevet nomineret til en Academy Award (Oscar) for sin film "Jamen, man skyder da heste?". Da Pollack hørte Franklins navn, gik han straks ind i projektet.
Det hele blev optaget live med kæmpe kor i Reverand James Clevelands New Bethel Baptist Church i Watts, Los Angeles med publikum. I øvrigt en tidligere biograf. Blandt gæsterne ses flere gange en begejstret Mick Jagger.
Men filmen blev aldrig gjort færdig!
Sydney Pollack var spillefilmsinstruktør. Når man optager, bliver lyden som regel eftersynkroniseret, men efter to dages filmoptagelser, måtte klipperne melde pas. Der var ingen klaptræ og ingen markører, der kunne hjælpe til med at få lyden synkron med filmen. Pollack hyrede mundaflæsere og specialister men uden resultat. Filmen lå hen i mere end 35 år, før tidligere Atlantic-protégé Alan Elliott henvendte sig til Wexler og siden til Pollack. Der var i de mellemliggende år kommet ny digital teknologi, der kunne matche lyd til billede og Elliott, Wexler og Pollack kontaktede Warner for endelig at få en færdig film ud af råmaterialet.
Sydney Pollack døde i 2008, men 47 år efter optagelserne - og kort efter Aretha Franklins egen død - er filmen endelig fuldført og klar til biografpremiere!
Filmen har danmarkspremiere i Albertslundbiograferne torsdag.

Jojo Rabbit

Ugens andre premierefilm er ”Bad Boys for life” og ”Jojo Rabbit”.
”Jojo Rabbit” er en charmerende, satirisk komedie med noget på hjerte. Filmen følger den unge, ensomme Hitlerjugend-dreng Jojo (Roman Griffin Davis), hvis verdenssyn bliver vendt på hovedet, da han opdager at hans mor (Scarlett Johansson) skjuler en ung, jødisk pige (Thomasin McKenzie) på loftet. Kun med hjælp fra sin idiotiske fantasiven, Adolf Hitler (Taika Waititi), må Jojo konfrontere sin egen blinde nationalisme.

Bad Boys for life

”Bad Boys for life”: Marcus (Martin Lawrence) har netop besluttet sig for at trække sig lidt tilbage for at tilbringe mere tid sammen med sin familie. Men da nogen truer med at bringe Mikes (Will Smith) liv i fare, vælger Marcus at blive og bekæmpe truslen – Mike er trods alt også familie, og han lader ikke Mike tage på missionen alene. Instruktør: Adil El Arbi og Bilall Fallah


KONTAKT OS

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?