29. november 2020
Der skal være bedre sikkerhed i Herstedvester Fængsel melder Kriminalforsorgen nu ud.
Der skal være bedre sikkerhed i Herstedvester Fængsel melder Kriminalforsorgen nu ud.
Foto: Arkivfoto: Kriminalforsorgen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter Peter Madsens flugt: Sikkerheden forstærkes i Herstedvester Fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter Peter Madsens flugt: Sikkerheden forstærkes i Herstedvester Fængsel

Kriminalforsorgen har etableret en operativ sikkerhedstaskforce i Herstedvester Fængsel. Derudover er kriminalforsorgens forstærkningshold hentet til fængslet.

Opdateret 26. oktober 2020 kl. 16:52
Albertslund Posten - 26. oktober 2020 kl. 16:49
Af Jørgen Brieghel

Kriminalforsorgen har etableret en operativ sikkerhedstaskforce, som hurtigt skal identificere eventuelle sikkerhedsudfordringer og styrke sikkerheden i Herstedvester Fængsel. Derudover er kriminalforsorgens forstærkningshold hentet til fængslet.
Kriminalforsorgen har etableret en operativ sikkerhedstaskforce, som skal identificere mulige sikkerhedsudfordringer og iværksætte initiativer for at øge sikkerheden i Herstedvester Fængsel. Det sker på baggrund af, at det tirsdag den 20. oktober 2020 lykkedes den livstidsdømte Peter Madsen at undvige fra fængslet.
Det meddeler Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse.

arrow Læs også: Kriminalforsorgen efter Peter Madsens dramatiske flugt: Dette har den højeste prioritet
Sikkerheden skal styrkes

Sikkerhedstaskforcen består af sikkerhedseksperter fra Direktoratet for Kriminalforsorgen og Kriminalforsorgen Sjælland. Taskforcen overtager således det overordnede ansvar for at skærpe sikkerheden i fængslet. Opgaven for sikkerhedseksperterne er at identificere lokale sikkerhedsudfordringer og løbende iværksætte initiativer for at styrke sikkerheden i fængslet med det samme.
”Undvigelser som den, der skete tirsdag den 20. oktober, må bare ikke ske. Derfor har vi umiddelbart efter undvigelsen gennemgået sikkerheden på Herstedvester Fængsel og etableret en taskforce, som kan iværksætte sikkerhedstiltag her og nu. Vi ser på situationen med meget stor alvor og gør alt for at forhindre, at det kan ske igen,” siger kriminalforsorgens direktør Ina Eliasen.

Forstærkningshold hentet til

Udover sikkerhedstaskforcen er kriminalforsorgens forstærkningshold hentet til Herstedvester Fængsel. Forstærkningsholdet består af fængselsbetjente, som skal øge sikkerheden på Herstedvester Fængsel og understøtte gennemførelsen af sikkerhedstaskforcens initiativer.
Resultaterne af Sikkerhedstaskforcens arbejde vil indgå i den redegørelse for undvigelsen, som justitsministeren har anmodet kriminalforsorgen om, og som forventes udarbejdet inden for få uger.


KONTAKT OS

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?