28. maj 2020
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Katarina Sundelin/Katarina Sundelin / PhotoAlto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Fup og fakta om Galgebakkens renovering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Fup og fakta om Galgebakkens renovering
Opdateret 29. marts 2020 kl. 14:59
Albertslund Posten - 29. marts 2020 kl. 07:17
Af Bent Andersen, Galgebakken Sten 4-3a
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Albertslund Posten kan man læse et indlæg fra Benny Klausen om den eksperimentelle løsning på Galgebakkens skimmelproblemer - og et svar fra VAs formand Vinnie Hansen. Som gammel arkitekt bliver jeg lidt irriteret over svaret, der langt fra er sandt, og bekymret for, at VA/Bo-Vest/Galgebakkens bestyrelse ikke rigtig har overblik over sagen, og måske får nogle forvrøvlede svar fra deres rådgivere.

At udvendig isolering af krybekælderdækket ikke løser skimmelproblemet er ganske enkelt usandt. Det hele handler om, at dækket i dag er så koldt, at der dannes kondens, hvor det kolde kælderdæk møder den varme ydervæg - der jo netop ER isoleret på ydersiden. Vinnie Hansens argument kan muligvis holde, hvis man betragter udvendig isolering af dækket som et alternativ til gulvvarme - det er det ikke. Udvendig isolering af kælderdækket er et alternativ til ikke at isolere dækket men i stedet isolere kældervæggene, indføre mekanisk ventilation af kældrene, omfangsdræn osv.

At man ikke har fået lavet en beregning af økonomien på de to løsninger, hvor forskellen i varmetab er medregnet, er direkte skræmmende, og gør det svært at have den tillid til bestyrelse og boligselskab, som er nødvendig for at kunne stemme for et skema 1, når det vel snart kommer.


KONTAKT OS

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?