24. januar 2021
Albertslund Lampen i oderne form er valgt til landsbyerne. Foto: brie

https://sn.dk/Albertslund-Posten/Ny-udgave-af-den-gamle-Albertslundlampe-skal-oplyse-landsbyerne-/artikel/1382821
Albertslund Lampen i oderne form er valgt til landsbyerne. Foto: brie https://sn.dk/Albertslund-Posten/Ny-udgave-af-den-gamle-Albertslundlampe-skal-oplyse-landsbyerne-/artikel/1382821
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: De rige er bedre oplyste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: De rige er bedre oplyste
Albertslund Posten - 26. november 2020 kl. 05:20
Af Stephan Jensen, Kløveren 3a

"Vi moderniserer belysningen i Albertslund."Sådan citeres driftsleder i Albertlund forsyning, Steen Westring, i uge 47s udgave af Albertslund Posten.

arrow Læs også: DEBAT: Svar på læserbrev om belysning

Der er nu forskellige grader af modernisering. Det glæder en fan af klassisk design og gamle dage, at vores velhavende medborgere i landsbyerne i fremtiden kan nyde at få deres veje og stier oplyst af en, heldigvis, kun lettere opdateret version af den klassiske Albertslund gadelampe, som vi gamle albertslundere husker så godt. Og som vi må forstå, "passer så godt til de særlige bebyggelser", som derved "kan skille sig ud".

Vi andre små borgere må så tage til takke med nogle gadelamper, der ligner en discountudgave af noget fra tv-serien "Månebase alpha". Vores Albertslund lamper blev nedlagt i forbindelse med renoveringen.

Der kan naturligvis ligge den formodning bag, at vi andre, kravlende rundt om vores små asbestklædte hytter på nærmest mørkelagte gangarealer, simpelthen ikke er i stand til at værdsætte det gode design og det smukke lys, "der i farvetone minder om glødelampens varme". Vi er nok lykkelige bare vi hist og her kan slukke for den medbragte lommelygte.

Alligevel kunne jeg godt tænke mig at få oplyst, hvad prisforskellen er mellem "Albertslund gadelampen" og de andre valgte gadelamper.

I førnævnte artikel skrives, at "Albertslund kommune stadig har et kærligt forhold til godt lys".

Summa summarum, landsbyernes stråtækte friværdiidyl bliver selektivt "kærligere" oplyst her i kommunen. Selv her er der forskel på Jørgen Hattemager og Kong Salomon.


KONTAKT OS

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?